afera 'vozač zviždač'

Dobio otkaz jer je prijavio nepravilnosti u voznom redu? Vozaču autobusa iz Rijeke Autotrolej ne želi produžiti ugovor…

Autobusi su, kaže Puljić, njegova ljubav odmalena. A upravo je zbog te ljubavi htio da sve dobro funkcionira

Image
Foto: RTL
Ida Balen/ 27.1.2022. u 21:55

Riječki Autotrolej potresa afera zbog neproduljenja ugovora o radu vozaču Robertu Puljiću. Ne bi to bilo čudno da odluka o tome nije donijeta nakon njegova ukazivanja na nepravilnosti u voznom redu. Ugovor mu istječe sutra, a tvrtka istodobno preko burze traži nove vozače.

"Vozačke tablice po kojima vozači voze se vrlo često ne slažu s onim što putnici mogu vidjeti u službeno objavljenim voznim redovima. Nije sad da je cijeli vozni red kriv, ali dovoljno da je jedan, dva polaska se ne poklapaju, razlika pet deset minuta i već netko ostaje na cesti", rekao je Puljić.

Poslao je zato otvoreno pismo Autotroleju, većinskom vlasniku Gradu Rijeci i u osam susjednih gradova i općina, koji su suvlasnici. To je bilo krajem prosinca.

"Jučer me zvala službenica koja je zadužena za razdužnicu, ajmo tako reć, da dođem po tu razdužnicu. Ja sam pitao o čemu je riječ i ona je rekla da koliko vidi da mi ističe ugovor i da je, eto, sutra istek ugovora i prestaje radni odnos", kazao je Puljić.

Iz Autotroleja odgovaraju da on dulje od dvije godine podnosi razne prigovore i prijedloge od kojih su neki uvaženi.

"On nije prihvaćao niti jednu sugestiju od strane kako Uprave društva tako ni njegovih neposredno nadređenih rukovoditelja. otkada je zaposlenik, odnosno, vozač Autotroleja, imao je i nekoliko nepravilnosti u radu, a na što je bio usmenim putem upozoren", objasnila je Kristina Prijić, glasnogovornica Autotroleja.

Upravo se čita

Image
mračna otkrića

Strava na jezeru: Voda se povlači zbog suše, otkrivaju se ljudski kosturi. 'Postoji moguće objašnjenje...'

Image
plaća do 8000 kuna

Riječkom Autotroleju kronično nedostaje vozača: Zainteresiranima će platiti prekvalifikaciju, ali i smještaj

Image
plaća do 8000 kuna

Riječkom Autotroleju kronično nedostaje vozača: Zainteresiranima će platiti prekvalifikaciju, ali i smještaj

S druge strane riječki gradonačelnik napominje kako nije znao da je priča završila na ovakav način te da ako vozaču ugovor nije produljen zbog javnih istupa, on to ne odobrava.

"Neosporna je činjenica da mu nije produžen ugovor o radu no to je pitanje uprave društva, direktora i međusobnih odnosa unutar tvrtke i radno pravnih odnosa, u koje ja s pozicije gradonačelnika ne mogu ulazit u sve detalje", rekao je Marko Filipović.

"Razočaran jesam, jer je takav odnos, a nije korektan, ajmo tako reć, nije korektno. U situaciji kad stvarno fali vozača. Sutra, kad meni ističe ugovor u gradu će 12 vozača raditi ujutro i popodne opet", zaključio je Puljić.

Poručuje da nije imao zle namjere. Već samo želju da neke stvari krenu na bolje.

Ida Balen/ 27.1.2022. u 21:55

Više s weba

Pročitajte još

Image
'BIO JE IMUNOKOMPROMITIRAN'

Liječnik upućen u Matijanićevo zdravstveno stanje: 'Ovo što doktor na snimci govori nema nikakvog smisla'

Više s weba