UTRKA ZA LOKALNI OGRANAK / Ovih četvero kandidata želi sjesti na čelo zagrebačkog SDP-a: evo što kažu o sebi i Bernardiću

Četvero kandidata na megdan izlazi 10. lipnja, a pobjednika će izabrati oko dvije i pol tisuće članova

28.5.2018.
22:13
VOYO logo

U SDP-u kao još uvijek najjačoj oporbenoj stranci posao ide sve gore. Svježu krv socijaldemokratima trebali bi, nadaju se, donijeti unutarstranački izbori koji se početkom idućeg mjeseca održavaju u svim županijskim organizacijama. Jedna od onih u ponajvećem rasulu je baš ona najveća, zagrebačka, pa smo provjerili koji se kandidati nude, kako gledaju na sve što radi prethodnik na čelu zagrebačkih SDP-ovaca, danas šef stranke Davor Bernardić

Krenimo od najmlađeg - Alen Čičak jedini nema niti četrdeset, a u utrku ulazi iz privatnog sektora u kojem radi kao odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam profesionalno i egzistencijalno neovisan, ne ovisim ni na koji način o stranci, mislim da je to u ovom trenutku najpotrebnije zagrebačkom SDP-u, netko tko ne ovisi o bilo kakvih političkim strukturama", kaže mladi Čičak.

Takvom se predstavlja i Aleksandra Kolarić, komunikacijska stručnjakinja, poznata kao rijedak primjer osobe koja se vratila u stranku iz koje je izbačena. Ona pak tvrdi da želi da zagrebački SDP uspješno definira rješenja za probleme građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidim Zagreb kao motor rasta i razvoja nacionalnog SDP-a", poručuje prekaljena Kolarić.

Tu je i Denis Hrestak, kojeg svi ostali doživljavaju kao kandidata Davora Bernardića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo što treba učinit je spriječiti daljnje podjele, sanirati postojeće, znači uspostaviti jedinstvo stranke, mi ponovno moramo postati kolege i drugovi", mišljenja je Hrestak.

U utrku kreće i javnosti najpoznatiji Gordan Maras, jedan od najaktivnijih SDP-ovih saborskih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji žele glasati za onoga koji je uvijek gradio, a ne rušio SDP, koji je sve svoje srce i energiju davao u SDP, također imaju za koga glasati, a to je Gordan Maras, odnosno ja", poručuje u trećem licu jednine saborski zastupnik Maras.

Posao je to koji je nekoć radio Milan Bandić koji je postao gradonačelnik - i Davor Bernardić koji je postao predsjednik stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No pitali smo ih i to vide li sebe jednog dana na čelnoj poziciji u SDP-u.

"Au, to je daleko. Mislim da je prva stepenica ipak zagrebački SDP", Alen Čičak.

"Ja vidim sebe kao predsjednicu zagrebačkog SDP-a i kandidatkinju za gradonačelnicu, kao osobu koja okuplja ljude i koja će posrnuli zagrebački SDP dignuti na noge", Aleksandra Kolarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam isključivo zainteresiran za Grad Zagreb, zato sam se i kandidirao, a nemam nikakve ambicije za bilo koju funkciju na državnoj razini", Denis Hrestak.

"Moja ambicija završava sa Gradom Zagrebom i moja ambicija je 2021. godine dovesti SDP na vlast u Zagrebu i postati zagrebački gradonačelnik", Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova vlada je izgubila sav politički kredibilitet i vjerodostojnost kod građana... Stoga smo SDP-ovce upitali vide li Davora Bernardića na mjestu premijera?

"Ljudski je nadati se. Okolnosti u kojima se sad SDP nalazi ne govore tome u prilog", Alen Čičak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, sa ovim rejtingom sada, to nije moguće", Aleksandra Kolarić.

"Ja mislim da će Davor Bernardić biti hrvatski premijer", Denis Hrestak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da vrlo malo ljudi u Hrvatskoj će reći, da, vidimo ga. Ono što vam ja mogu reći je da SDP mora mijenjati sebe. Da, Davor Bernardić mora u upravljanju strankom mijenjati sebe kako bi imao ikakve šanse to postati", Gordan Maras.

A što misle koje su to vrline njihovog predsjednika Bernardića?

"Recimo, Davor Bernardić nije zlopamtilo, to je jedna lijepa ljudska osobina", Aleksandra Kolarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Davor Bernardić je zaista inteligentna i vrijedna osoba, i mislim da je u komunikaciji sa građanima i ljudima općenito vrlo otvoren i spontan", Denis Hrestak.

"Sigurno je marljiv. To mogu reći, posvećuje svom poslu jako puno vremena, to je vrlina koju mu nitko ne može osporiti", Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koga iz HDZ-a cijene i eventualno žele u svojim redovima?

"Ministar financija Marić ima dosta dobru... na neki način i stručnu podlogu, ugled u javnosti...", Alen Čičak.

"Cijenim neke HDZ-ove gradonačelnike koji rade jako dobar posao na terenu za svoje gradove", Aleksandra Kolarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, zaista. Nekako ne mislim da bih bio sretan da netko iz HDZ-a prijeđe u SDP", Denis Hrestak.

"Ima kolega s kojima dobro surađujem i koji se i sami crvene zbog toga što moraju odrađivati određene stvari", Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvero kandidata na megdan izlazi 10. lipnja, a pobjednika će izabrati oko dvije i pol tisuće članova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo