PROSVJED ZA ČIST ZRAK / 'Ovo je borba za našu djecu': Brođanima prekipjelo, okupljaju se na velikom prosvjedu, planiraju i u Zagreb!

Gradonačelnik Duspara zabrinut je i za sigurnost bunara i vode u blizini zbog nedavnog ekoincidenta. Da je živjeti u gradu postalo neizdrživo, pokazali su građani danas na velikom prosvjedu

30.3.2018.
19:15
VOYO logo

Slavonski brod vapi za pomoći. Političari stižu i nude obećanja, ali rješenja za zagađenje nema. Uz problem rafinerije u Bosanskom Brodu, gradonačelnik Mirko Duspara zabrinut je i za sigurnost bunara i vode u blizini zbog nedavnog ekoincidenta. Da je živjeti u gradu postalo neizdrživo, pokazali su građani danas na velikom prosvjedu.

Brođani su opet na ulici. Ponovno prosvjeduju zbog nesnosnog smrada iz rafinerije iz Bosanskog Broda koji se ovih dana nesnosno širio gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradske službe na noge je dignulo puknuće protektovoda pri čemu je iscurilo 150 litara naftnih derivata koji su u cijevi ležali punih 27 godina. S hrvatske strane krenula su ispitivanja za plinofikaciju rafinerije, pa se provjerom pokušavalo utvrditi stanje protektovoda koji vodi prema Bosanskom Brodu. Pucanjem cijevi postoji mogućnost da je dio derivata ostao i pod zemljom", ispričala je jedna od prosvjednica.

Image

Slavonski Brod: Još jedan u nizu prosvjeda protiv bosanskobrodske rafinerije

Image

Slavonski Brod: Još jedan u nizu prosvjeda protiv bosanskobrodske rafinerije

Godinama se za Brođane ništa nije mijenjalo, osim političara koji su na vlasti. Obilazila ih je bivša ministrica, bivši premijer i predsjednik, sadašnji ministar i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je otišla najdalje i razgovarala s Putinom o ovom problemu. Ali protjerivanje ruskog diplomata iz Hrvatske moglo bi narušiti proces modernizacije rafinerije koja je u ruskom vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša utvrdila je da je ovog tjedna došlo i do prekoračenja dozvoljenih onečišćujućih tvari u zraku.

Prosvjed uživo pratio je naš reporter Goran Latković, a što planiraju, pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo