Građani u strahu / Panika zbog krađe vozila u Novom Zagrebu: Pod okriljem noći nestala 24 automobila

U Hrvatskoj se godišnje ukrade manje od 150 vozila, ove godine ukradeno 96 automobila

30.11.2018.
22:00
VOYO logo

Dok se u čitavoj Hrvatskoj godišnje ukrade manje od 150 vozila, u Novom Zagrebu pod okriljem noći samo u ovoj godini nestalo je 24 automobila.

Ne zna se zašto, ali kradljivci imaju pik baš na jednu  ulicu. Kako bi se tome stalo na kraj stanovnici i policija najavljuju nove korake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gluho doba noći, u Zapruđu je i sinoć nestao još jedan automobil.

„Znači negdje između 9 i 6 ujutro oni su njega digli, punili i jednostavno automobil ti nestane u dvije sekunde. I to je to“, kazao je Nikša Županović, vlasnik ukradenog automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su shvatili da nema automobila pozvali su policiju, koja je im je rekla da ne polažu prevelike nade u pronalazak. 

„Čim smo rekli da je model Golf 7, oni su nam rekli gledajte to vam je nažalost ukradeno, možete se pozdraviti s time“, rekao je Županović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

A sve manje nade u pronalazak imaju i stanovnici Metikoševe ulice, također u Zapruđu, koji su postali žrtve kradljivaca, koji su im u razdoblju od godinu dana ukrali 7 automobila i to 2 u posljednja dva tjedna. Iznenađenje je bilo tim veće što su vozila nestala u podzemnim garažama.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Moramo biti oprezni. Mislili smo da ćemo biti sigurni jer eto imamo mjesto u garaži i imamo vrata koja se zatvaraju i otvaraju na daljinski, ali eto“, rekla je Romana iz Zagreba.

„Boje se ljudi naravno, ali mislim što ćemo sada, živjeti u strahu?“, smatra Medina.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proteklih godina najčešće su se zbog dijelova krali oni stariji automobili, no lopovi danas ne prezaju ni pred novim modelima. Glavne mete su Škode i Volkswageni.

U ovoj godini uz Novi Zagreb, lopovi su najviše djelovali na području Črnomerca i Susedgrada, Trnja i Maksimira, dok su u Dubravi koja je inače na zlom glasu bile 3 krađe. Sveukupno je ove godine ukradeno 96 automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krađama u garažama na kraj se dolazi uvođenjem nadzornih kamera. No, na otvorenom često ni one nisu dovoljne.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike