pobjeda na unutarstranačkim izborima / Peđa Grbin nakon pobjede: 'Već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao. SDP radi za sve'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Grbin tvrdi da želi politiku u kojoj će se početi govoriti o ključnim stvarima za Hrvatsku

3.10.2020.
20:57
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Peđa Grbin je novi predsjednik SDP-a nakon što je u subotu u drugom krugu unutarstranačkih izbora s osvojenih  65 posto glasova pobijedio protukandidata Željka Kolara koji je dobio 35  posto glasova.  

Ogromna čast

''Čestitke novom predsjedniku SDP-a i želim mu sve najbolje i pozivam sve kolege i kolegice da novom predsjedniku damo punu podršku'', rekao je Kolar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio se onima koji su glasali za njega, te je izjavio kako bez jakog SDP-a nema ni jake Hrvatske. Župan Krapinsko-zagorske županije također je kazao kako se moraju zatvoriti unutarnje sukobe. 

''Vrijedi se boriti za SDP i vrijedi se boriti za naprednu državu'', kazao je župan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pobjedničkom govoru zahvalio je svim članovima, suradnicima, protukandidatima, ali i svojim prethodnicima Ivici Račanu, Zoranu Milanoviću i Davoru Bernardiću, od kojih je, kako je rekao, naučio da biti predsjednik SDP-a ne znači samo biti na čelu jedne političke stranke. Peđa Grbin se smatrao kandidatom kritičara Bernardićeva načina vođenja stranke odnio je pobjedu, no u svom govor brzo je naglasio kako su ''od večeras jedan SDP''.

''Biti predsjednik SDP-a znači ogromnu čast i ogromnu odgovornost'', rekao je Grbin 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se zahvalio svima koji su izašli na izbore i koji su mu pomagali u kampanji. Zahvalio se svim kandidatima. Tvrdi kako će primijeniti i dobre ideje svog suparnika za predsjedničko mjesto jer ''dobre ideje u politici nemaju copy righta''.

''Biti predsjednik SDP-a znači biti na čelu građanske i lijeve Hrvatske, znači biti na čelu onih progresivnih opcija koje su našu zemlju uvijek gonile naprijed. SDP je uvijek bio takva stranka i SDP će to ubuduće biti takva stranka. Ali, da to možemo ostvariti, moramo se mijenjati. A ta promjena počinje već večeras. Već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao, već večeras tko je koga podržavao. Večeras mi smo jedan SDP kojeg zanima samo solidarnost, pravda,  jednakost i sloboda. SDP koji radi za sve'', kazao je novi predsjednik SDP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POBIJEDIO KOLARA /

Peđa Grbin četvrti predsjednik SDP-a!

Image
POBIJEDIO KOLARA /

Peđa Grbin četvrti predsjednik SDP-a!

'Rade svi'

Za njega, SDP je stranka koja radi za sve, ali u kojoj jednako tako rade svi. U svom govoru također je napomenuo kako je SDP stranka otvorena svima, čak i onima koji su iz nje otišli. 

Dodao je da želi politiku u kojoj ćemo već od sutra početi govoriti o ključnim stvarima za našu domovinu, poput Nacionalne razvojne strategije, donošenja novog Ovršnog zakona, kao što je rasprava o ekonomskoj politici koju će Hrvatska voditi za vrijeme covid-krize. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ono dobro što dođe iz bilo koje političke opcije, mi ćemo podržati. Ono što je loše, kritizirat ćemo i nuditi rješenja jer ova stranka ne može biti samo stranka kritizerstva i pozerstva. SDP mora biti stranka ozbiljnog i konkretnog vođenja politike, kazao je Grbin.

Ovo je ogromna čast i odgovornost, hvala vam i idemo raditi, poručio je Grbin na kraju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Smatram da je pobijedio najbolji kandidat. Peđa Grbin je jedan od naših najboljih zastupnika, ima veliku podršku građana, što se pokazalo i na parlamentarnim izborima kroz preferencijalne glasove, a i u ispitivanjima javnog mnijenja. Sve to ukazuje da SDP čekaju bolja vremena s njim na čelu'', izjavila je Biljana Borzan za RTL.hr nakon Grbinove pobjede.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo