'Kupuju glasove' / Petrov optužuje: 'HDZ pokušava kupiti naše zastupnike'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Mosta rekao da je su njegovog zastupnika kontaktirali s obećanjem da će mu deblokirati račun

30.4.2017.
11:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Božo Petrov, predsjednik Mosta, danas je u intervjuu za televiziju N1 iznio ozbiljne optužbe na račun HDZ-a, rekavši da HDZ nema većinu u Saboru već da pokušava nove zastupnike pridobiti u svoju novu parlamentarnu većinu.

"Ne pridobiti, nego kupiti", kazao je Petrov. Podsjetio je na situaciju u prosincu 2015. godine, nakon prvih parlamentarnih izbora u kojima je sudjelovao MOST, kada se događala ista stvar sa SDP-om s Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada smo rekli da je to crta koju mi nećemo dopustiti", kazao je Petrov i dodao da "HDZ nije naučio lekciju koju je Most dao SDP-u u prosincu 2015".

Pojasnio je da je HDZ kontaktirao zastupnika Hrvoja Runtića obećavajući mu "da će biti deblokiran njegov račun, da neće imati dugova, da će se kuća vratiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitali su ga ima li problema s Ovršnim zakonom. Da će se uvrstiti sve što poželi u Ovršni zakon samo da glasa za Zdravka Marića, a nakon toga i za povjerenje vladi Andreja Plenkovića i to je najgora stvar koja se može dogoditi. Ja neću dopustiti da Sabor bude tržnica! Sabor nije tržnica!", objasnio je Petrov.

Na pitanje ima li potvrdu da se zaista radi o ljudima koji su u HDZ-u, Petrov je ostao uporan. "Runtića su kontaktirali ljudi koji predstavljaju HDZ, koji su rekli da su članovi HDZ-a želeći mu omogućiti kontakt i navodeći mu sve ono što može tražiti od njih za ruku u Saboru", kazao je za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo