još jedno otvorenje / Pevex je u tmurnoj gospodarskoj godini napravio veliki investicijski bum, a kraj godine zaključuju velikim potezom

Zbog projekta uvođenja termalnih kamera u listopadu je i dobio nagradu Udruge menadžera sigurnosti

13.11.2019.
14:00
VOYO logo

Dok se mnoge tvrtke muče s poslovnim rezultatima izazvanima koronasituacijom, ova je godina izuzetno bitna za Pevex koji je napravio velike korak u svom poslovanju. Nakon što je u veljači ove godine prvi hrvatski trgovački lanac  promijenio ime u Pevex, to je bi samo zaokruživanje cjelovite uspješne poslovne priče.

Naime, u posljednje četiri godine napravljena je velika poslovna transformacija,  s 1.100 djelatnika došli su na 2.000, kupljeno je više od desetak centara, prihodi su porasli sa 1,1 milijardu kuna na 2,1 milijardu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na 2015. godinu, zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi Pevexa porasli su za čak 65 posto, a neto dobit porasla je za gotovo 480 posto. Uz to, tvrtka je u protekle četiri godine u vlasništvo preuzela devet postojećih prodajnih centara  te zaposlila gotovo 900 novih djelatnika.

Okretanje budućnosti

Rezultat su to višegodišnje poslovne transformacije tvrtke koja se okreće budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Pevex je za svoj posljednji veliki potez u 2020. godini odabrao preseljenje prodajnog centra u Makarskoj te sa sadašnje lokacije, u zapadnom dijelu Makarske, preselila na adresu gdje je do sada bio Velpro.

Image

Pevex je u tmurnoj gospodarskoj godini napravio veliki investicijski bum, a kraj godine zaključuju velikim potezom

Image

Pevex je u tmurnoj gospodarskoj godini napravio veliki investicijski bum, a kraj godine zaključuju velikim potezom

Uz značajnije bolju lokaciju, novi prodajni centar u Makarskoj prostire se na 5.007 m2, što je čak za 1.000 m2 više nego što je imao stari. Također, zaposlit će se pet novih djelatnika, tako da će ukupno 40 djelatnika nastaviti biti na raspolaganju  kupcima  kako bi im pomogli u izboru ponude više od 50.000 artikala domaćih i inozemnih dobavljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najpoželjnijih poslodavaca

"Nakon dužeg vremena smo na puno boljoj poziciji. Zadovoljstvo mi je da će naši radnici raditi u najprimjerenijim uvjetima i vjerujem da će naši vjerni kupci biti zadovoljni", poručio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave.

Od firme koja je prije nekoliko godina bila na koljenima  Pevex d.d. je trenutno jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, tijekom 2020. godine, prosječna neto primanja u toj trgovačkom divu prešla su razinu od 6100 kuna. A trenutno imaju oko 2000 zaposlenika i 26 prodajnih centara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također u vrijeme pandemije koronavirusa kada svi razmišljamo kako zaštititi sebe ali i druge, Pevex je prvi trgovački lanac koji je na području EU uveo u sve svoje prodajne centre termalne kamere, visokotehnološki stupanj zaštite koji su u Hrvatskoj uvele tek bolnice. Zbog projekta uvođenja termalnih kamera u listopadu je i dobio nagradu Udruge menadžera sigurnosti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo