more puno obećanja / Pitali smo Splićane što očekuju od nove vlasti uoči izbora: 'Da se lipo misli na Split, a ne na sebe'

Novog gradonačelnika Splićani će izabrati među devet kandidata koji su u lovu na svaki glas

24.6.2022.
20:30
VOYO logo

Zadnji je dan kampanje. Političari su poslali svoje završne poruke, a evo što kažu Splićani, koji bi prvi potez trebao napraviti novi gradonačelnik.

"Da se lipo misli na grad Split a ne na svoje interese i najprije neka riješe ovaj dio vrtića što fali", rekao je Blagica iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo treba napraviti dodatak trake na Bačvice, na mostu preko Bačvica i onda bi se riješio sav problem", smatra Eduard.

"Ovo sa Žnjanom što je bilo srušeno relativno nedavno je prošli gradonačelnik rekao da će urediti, ali eto to se nije dogodilo, pa eventualno to", kaže Splićanka Magdalena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ide se polako. Kad vidiš puno dizalica znači da je dobro", odgovorio je Ivan iz Splita.

Image
ZORAN ĐOGAŠ /

Nenad Periš dao podršku HDZ-ovom kandidatu za splitskog gradonačelnika: 'Mislim da je uključiv'

Image
ZORAN ĐOGAŠ /

Nenad Periš dao podršku HDZ-ovom kandidatu za splitskog gradonačelnika: 'Mislim da je uključiv'

Dizalica nema, kaže kandidat SDP – a, jer Splitom godinama vlada disfunkcionalna politika. Ako postane gradonačelnik, evo koji bi bio njegov prvi potez:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rebalans u kojem ćemo subvencionirati ugradnju liftova, fond za medicinski potpomognutu oplodnju, fond za jednokratnu pomoć koji je također ukinut i to su upravo one socijalne mjere za koje imamo sredstava i koje prve treba realizirati", izjavio je Davor Matijević.

Za Ivicu Puljka samo su dvije opcije ispred birača. Red ili nered, prošlost ili budućnost. Ako uspije u svojoj namjeri prvi potez je sastanak sa zaposlenicima Banovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da im predočimo jasan okvir za razvoj Splita, za preporod Splita u sljedeće tri godine kada ćemo od njih zahtijevati da zaista budu apsolutno posvećeni beskompromisni borci za javno dobro a nas trojica ćemo stati iza njih i nećemo nikom dopustiti da ih u tome opstruira", rekao je Puljak.

Isti plan ima i HDZ – ov nezavisni kandidat, kojem je iz Dubrovnika podršku došao dati Mato Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da je tamo puno sposobnih ljudi, ali najvažnije da imate nekog na čelu tko zna upravljati tim ljudima, tko zna izvući ono pozitivno i tko zna izvući produktivnost iz tih ljudi. To je možda prvi i temeljni zadatak", kazao je Zoran Đogaš.

Izbori su bili nepotrebni, uvjeren je Kerum. Puljak je bezveznjak, Ivošević delinkvent, a Đogaš će kaže prvi dignuti ruku za Puljka u Vijeću. Samo s njim kaže, Split može ići naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak ujutro će biti Split gradilište. Sto dizalica će biti i mi ćemo raditi, a ostali neka rade studije, ja nisam za studije, ja san za gradilište", tvrdi Kerum

Kao najbolji izbor za Split nude se i nezavisni Ante Franić, Kristina Vidan iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju, Tamara Visković iz stranke Možemo, Josip Markotić iz Mosta i Aris Zlodre iz Domovinskog pokreta. Za koga, od njih devet će biti raspoloženi Splićani, jasno će biti već u nedjelju s prvim večernjim satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Splićanima je dan odmora prije odluke kojim će smjerom. Posljednje sate kampanje pratio je i RTL-ov reporter Rade Županović.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo