NEPRAVEDNI IZBORNI SUSTAV? / Planinić iz U ime obitelji: 'Zastupnici nacionalnih manjina nisu potrebni u Saboru'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Planinić je rekao kako se predstavnici nacionalnih manjina u Saboru izabiru sa samo tristotinjak glasova dok drugi za ulazak u Sabor trebaju u prosjeku po 14 ili 15 tisuća glasova

18.9.2017.
15:16
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Krešimir Planinić iz udruge U ime obitelji, za N1 je rekao kako zastupnici nacionalnih manjina nisu potrebni u Saboru već da oni svoja prava mogu ostvariti na lokalnim razinama.

Planinić je rekao kako se predstavnici nacionalnih manjina u Saboru izabiru sa samo tristotinjak glasova dok drugi za ulazak u Sabor trebaju u prosjeku po 14 ili 15 tisuća glasova te da je takav sustav nepravedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakav pristup getoizira nacionalne manjine što nije dobro ni za njih same, pretvara ih u neku enklavu", rekao je Planinić i istaknuo da je važno da izborni sustav odražava volju naroda.

Planinić je rekao kako je osam predstavnika manjina u Saboru sasvim neprimjereno te da zatire jednako i opće pravo glasa iz Ustava. Planinić je ponovio kako udruga U ime obitelji smatra izborni sustav u RH nepravednim te da je njegova promjena za njih početak svih reformi, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo