novogodišnji intervju / Plenković: 'Građanima i investitorima ćemo ponuditi 25 posto dionica HEP-a da kupimo Inu'

Image

'Inicijalnom ponudom dionica HEP-a hrvatskim građanima i zainteresiranim investitorima osigurat će se sredstva za otkup dionica Ine bez povećanja javnog duga', izjavio je premijer

30.12.2016.
20:45
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u novogodišnjem intervjuu za Večernji list govorio je između ostalog i o otkupu MOL-ovih dionica INA-e - na koji način i kojim novcem Vlada to kani učiniti.

"Od početka rada Vlade razmatramo opcije za Inu. U fazi smo stručnog i pravnog perfektuiranja modela radi postizanja širokog političkog konsenzusa u Hrvatskoj. Planirani model financiranja kroz inicijalnu javnu ponudu dionica HEP-a udovoljava svim bitnim ciljevima koje smo postavili u strateškom definiranju otkupa cjelokupnog MOL-ova udjela u Ini. Inicijalnom ponudom dionica HEP-a hrvatskim građanima, mirovinskim fondovima i drugim zainteresiranim investitorima osigurat će se sredstva za otkup dionica Ine bez povećanja javnog duga. Istodobno, Hrvatska će osigurati potpunu kontrolu nad obje bitne energetske kompanije i to tako da se čuva njihov investicijski potencijal", kazao je Plenković za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da će HDZ na lokalnim izborima u 2017. biti uvjerljiv pobjednik, pogotovo u županijama. Tvrdi da je za Vladu sljedeća godina ključna kako bi se ostvarili temeljni ciljevi programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo