NASLJEDNIK MARTINE DALIĆ / Plenković i Horvat na sjednicu Predsjedništva HDZ-a došli dva sata ranije, ali bez potvrde o imenovanju ministra

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

I Plenković i Horvat su u središnjicu stranke došli skoro dva sata ranije, ni jedan ni drugi nisu htjeli potvrditi da je već sve riješeno

21.5.2018.
17:29
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Andrej Plenković će na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a predložiti novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade. Nasljednik Martine Dalić na poziciji ministra gospodarstva vjerojatno će biti Darko Horvat, dok će potpredsjednik Vlade vjerojatno postati Tomislav Tolušić.

I Plenković i Horvat su u središnjicu stranke došli skoro dva sata ranije, ni jedan ni drugi nisu htjeli potvrditi da je već sve riješeno, ali iz njihovih izjava je potpuno jasno da je premijer prelomio i donio odluku koju će danas objaviti članovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je sjednica stranačkog Predsjedništva i Nacionalnog vijeća započela oko 17 sati, a nakon nje bi i službeno trebala biti predstavljena nova kadrovska rješenja u Vladi.

RANIJE: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kazao je u ponedjeljak nakon sastanka u Vladi kako će se danas znati ime novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade. Nije želio otkriti o kome je riječ, ali je rekao da informacije koje iznose mediji otprilike idu u tom smjeru.

Jandroković je, upitan je li uzdrmana pozicija premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u, odgovorio da će Sabor HDZ-a u subotu pokazati zajedništvo i snagu i očekuje snažnu potporu Plenkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martina Dalić je prije tjedan podnijela ostavku zbog afere Hotmail u kojoj se našla nakon što je portal Index objavio komunikaciju između nje i autora "lex Agrokora".

Prema neslužbenim informacijama, novi dužnosnici u utorak će biti predstavljeni koalicijskim partnerima, a u petak se očekuje glasovanje u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić izjavila je uoči sjednice da sumnja u scenarij po kojem bi se išlo na iskazivanje nepovjerenja premijeru zbog afere mailova.

"Mislim da će ostati sigurno premijer", rekla je Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana je li zbog afere poljuljano povjerenje HDZ-a u predsjednika Plenkovića, rekla je kako vjeruje da je imao dobre namjere i ciljeve te da nije u to upleten.

Tri institucije to istražuju i pokazat će se je li bio ili nije u to upleten, zaključila je Maletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo