IZJAVA PREMIJERA / Plenković: 'Milanovićevo priopćenje je nebitno. Sve te izvedenice što se nekom čini, poludio bih da se osvrćem na to'

Image
Foto: Tomislav Miletic/Pixsell

'Meni taj sastanak članova vojnog vrha s članovima Vlade djeluje normalno', kazao je premijer

8.11.2021.
17:50
Tomislav Miletic/Pixsell
VOYO logo

U središnjici HDZ-a održala se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke.

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je komentirao presudu Vrhovnog suda u slučaju Fimi media. 

"Donijeli smo zajedničku odluku nakon što smo konzultirali naše pravne zastupnike, odvjetnike, tražili stručno mišljenje bivše predsjednice Ustavnog suda, da HDZ neće koristiti mogućnost da ide pred Ustavni sud. Procijenili smo da to nije potrebno i s te strane je ta priča za nas stavljena ad acta", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je kazao da će se sutra sastati Vijeće za nacionalnu sigurnost i Vijeće za nacionalnu obranu te da na sjednici očekuje kvalitetnu raspravu. 

Plenković se osvrnuo i na priopćenje predsjednika Zorana Milanovića koji je naveo da je premijer s vojnim vrhom održao HDZ-ov stranački sastanak te da je otišao najdalje u politizacije vojske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako se radi o još jednom dosadnom priopćenju. 

"Ja sam najavio u četvrtak na Vladi da ćemo imati ovaj sastanak. Htio sam da se zajednički pripremimo za njega", kazao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krajnje nebitno priopćenje. Kakva politizacija? Jandroković je tamo bio u svojstvu predsjednika Sabora. Ne vidim tu nikakav problem. Hoće li Milanović imati 2, 3 ili 150 sastanaka sa zapovjednicima, ja tu ništa ne mogu. Meni taj sastanak članova vojnog vrha s članovima Vlade djeluje normalno. Tu su bila dva bivša ministra obrane, Božinović i Krstičević, tu je bio i Tomo Medved. Sve te nekakve izvedenice što se nekom čini, ja bih poludio dosad da se osvrćem na to", kazao je Plenković.

Kazao je i da Banožić nije kritizirao prvi mandat njegove Vlade na konferenciji za medije nego je govorio o višegodišnjem kontekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije imalo veze s onim što je radio Damir Krstičević", kazao je Plenković.

"Mi imamo obaveze kao članica NATO-a, radit ćemo i dalje. Nema tu nečeg što bi se moglo interpretirati tako. Nije to bila ni sadržaj ni misao toga što je bilo na sastanku, to nije njegov stav", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i epidemiološku situaciju te još jednom pozvao sve na cijepljenje. Komentirao je one koji se opiru mjerama te poručio da će i njih zaštititi ako su baš tako tvrdoglavi.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo