'proeuropska politika' / Plenković na godišnjici osnutka splitskog HDZ-a: 'Očekujem pobjedu Krstulovića Opare i Ževrnje na lokalnim izborima'

Image

'Igramo na Krstulovića Oparu za splitskog gradonačelnika i Ževrnju za župana splitsko-dalmatinskog, oni imaju moju osobnu podršku, a također očekujem da lista HDZ-a za splitsko Gradsko vijeće ostvari dobar rezultat'

21.1.2017.
19:47
VOYO logo

Predsjednik HDZ i predsjednik Vlade Andrej Plenković je na svečanom obilježavanju 27. godišnjice osnutka splitskog HDZ-a u subotu rekao kako očekuje da će na lokalnim izborima u svibnju pobijediti kandidati HDZ-a za splitskog gradonačelnika i splitsko-dalamtinskog župana Andro Krstulović Opara i Zlatko Ževrnja.

"Igramo na Krstulovića Oparu za splitskog gradonačelnika i Ževrnju za župana splitsko-dalmatinskog, oni imaju moju osobnu podršku, a također očekujem da lista HDZ-a za splitsko Gradsko vijeće ostvari dobar rezultat", rekao je Plenković obraćajući se nazočnima na svečanoj sjednici splitskog HDZ-a. HDZ-u je Split jako važan jer taj grad ima sposobnosti postati "pulsirajuće središte Mediterana," rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: Nastavljamo proeuropsku politiku

Plenković je istaknuo kako će HDZ-ova Vlada s njim na čelu nastaviti voditi proeuropsku politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je Vlada, kome god to ne bilo drago, izrazito europski orijentirana zato što dijelimo civilizacijske vrijednosti našeg europskog kontinenta a to nam je zadaća još od govora prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u hrvatskom saboru 5. svibnja 1990. godine," kazao je Plenković.

HDZ se suprostavlja "nihilistima i onima koji imaju logiku koja je više rušilačka a ne graditeljska," rekao je. "Suprstavljamo se onima koji šire demagogiju i dezinformacije, a takvih je puno diljem europskog kontinenta. Oni imaju svoju zadaću i ambiciju, a naša je zadaća da se političkim sredstvima, argumentima i odgovornim ponašanjem borimo protiv njih, i to ćemo raditi," rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se nalazi pred velikim izazovima, rekao je i istaknuo da joj je trajna zadaća "stabilnost  Bosne i Hercegovine i položaj hrvatskog naroda u BiH". "Nastojat ćemo biti Vlada  koja će riješti brojna pitanja koja opterećuju naše odnose sa sujedima, ali rješavat ćemo ih inteligentno, smireno nastojeći se oduprijeti svim sredstvima političkim i diplomatskim koja imamo, čvrsto štiteći interese hrvatske države, " poručio je Plenković.

Dodao kako pri tomu misli i na odnose Srbijom, s čijim je prmijerom Aleksandrom Vučićem kratko razgovarao jučer u Davosu. "Namjerno i svjesno se ne lovimo na udicu, nego vodimo odgovornu politiku, a to ćemo i nastaviti. Isto je i u odnosima s drugim susjedima, nama prijateljskim članicaam Europske unije, Mađarskom, Slovenijom i Italijom," kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Predsjedništva stranke i ministar obrane Damir Krstičević naglasio je važnost predstojećih lokalnih izbora, a podsjetio je i da je Plenkovićeva Vlada prva koja je povećala proračunska sredstva za hrvatske Oružane snage. "Moramo biti jači i bolji od onih koji nam prijete, Hrvatsku više nitko i nikad neće ugroziti," poručio je. Najavio je kako će se uskoro pristupiti davanju imena institucijama, školama, ulicama po "velikanima Domovinskog rata."

Ževrnja: Podržite Krstulovića, a nemojte zaboraviti i mene

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić je rekao kako je  Plenković zaslužan za konsolidiranje stanja u HDZ-u, te kako je splitski HDZ spreman promijeniti stvari na bolje i u Splitu.

Predizborni slogan splitskog HDZ-a je "Split je glavni," on je motor razvoja Dalmacije i južnog dijela Hrvastke, a ima sposobnost odigrati važnu ulogu i za Hrvate u susjednoj BiH, rekao je kandidat za splitskog gradonačelnika Andro Krstulović Opara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podržite Andru Krstuloviča -Oparu za splitskog gradonačelnika a nemojte zaboraviti i mene," pozvao je nazočne kandidat za župana i aktualni župan Zlatko Ževrnja i dobio pljesak.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo