premijerove čestitke / Plenković na uskrsnoj misi: 'Ovo je vrijeme kada u miru svi skupa možemo propitkivati ono što radimo'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na misi su, uz premijera Andreja Plenkovića, bili i potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Davor Božinović

17.4.2022.
13:43
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković bio je u nedjelju na uskrsnoj misi na Kaptolu koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, te je čestitao Uskrs svima, a posebno nazočnim prognanim Ukrajincima kojima Hrvatska pruža potporu u tragediji koja ih je zadesila. 

"Sretan Uskrs svima, najveći kršćanski blagdan. Ovo je vrijeme kada u miru svi skupa možemo propitkivati ono što radimo, svoja postupanja, svoje odluke, nastojati sabrati misli i biti još bolji, prema drugima, onima koji su najpotrebitiji", rekao je Plenković nakon mise koja je održana u Bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na Kaptolu, nedaleko od katedrale koja je oštećena u zagrebačkom potresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kristovo uskrsnuće /

Danas je Uskrs: Znate li zašto se uvijek slavi nedjeljom?

Image
Kristovo uskrsnuće /

Danas je Uskrs: Znate li zašto se uvijek slavi nedjeljom?

"Drago mi je da su danas na misi i prognanici iz Ukrajine, uglavnom majke sa svojom djecom, što još jednom govori koliko je velika tragedija, ovog Uskrsa i zadnjih više od 50 dana snašla ukrajinski narod. Zato mi je drago da Hrvatska još jednom pokazuje veliko srce i daju veliku potporu ukrajinskom narodu i onima koji su privremeni dom u ovim teškim okolnostima našli u Hrvatskoj", istaknuo je premijer.

Na misi su, uz premijera Andreja Plenkovića, bili i potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Davor Božinović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo