gađali ga hranom / Plenković nakon napada razgovarao s Pupovcem: 'To je nedopustivo, očekujemo da se pronađe krivac'

Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a danas je napadnut u centru Zagreba

28.9.2018.
18:49
VOYO logo

Saborski zastupnici SDSS-a Milorad i Boris Milošević napadnuti su na zagrebačkom Dolcu dok su se vraćali sa saborske sjednice, izvijestilo je Srpsko narodno vijeće. 

Dvojica zastupnika nisu ozlijeđena, a gađani su hranom za koju Pupovac sumnja da je bačena iz jednog od restorana na Dolcu. 

"Poznajem ga, on je stvarno ok čovjek i veliki gospodin prije svega, on je naš gost u lokalu, dovede svoje prijatelje i poznanike. Ja nisam za nikoga, ja sam za sve ljude", kaže Ankica Džulić, vlasnica lokala u kojem je Pupovac čest gost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Viđam ga svaki dan, dolazi u ribarnicu, po placu kupuje voće i povrće. Uvijek je dobrodošao. Ne znam tko bi to mogao napraviti", dodaje Aldiz Hadžić komentirajući današnji napad.

Vlada o napadu na Pupovca: "To je nedopustivo"

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković osudio je u petak i nedopustivim ocijenio napad na predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i zastupnika Borisa Miloševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnji napad na predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i zastupnika Borisa Miloševića je nedopustiv. Osuđujemo svaki oblik nasilja te očekujemo da policija utvrdi sve okolnosti i pronađe odgovornu osobu za napad. Nakon incidenta, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s Miloradom Pupovcem", priopćeno je iz Banskih dvora.

HNS osudio napad na Pupovca

Napad na Milorada Pupovca osudio je HNS koji je istaknuo kako osuđuje taj čin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj narodnoj stranci - liberalnim demokratima zgroženi smo napadom na predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i njegovog stranačkog kolegu Borisa Miloševića, saborske zastupnike srpske manjine.

U 2018., u demokratski uređenim zemljama, bilo kakvom nasilju ili fizičkom napadu ne smije biti mjesta. Na svima nama je odgovornost da gradimo otvoreno i tolerantno društvo, a ovakve pojave, ako želimo kao društvo ići naprijed, svi zajedno, a poglavito osobe koje sudjeluju u javnom životu, moramo najstrože osuditi", poručuju iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beljak: Sve su glasniji i sve jači, a većina i dalje šuti i gleda.. do kada?

Na Twitteru se oglasio šef HSS-a, Krešo Beljak. Oštrim riječima se obrušio na počinitelje pitajući se do kada će se sve to tolerirati.

"Bagra!!! Sve su glasniji i sve jači, a većina i dalje šuti i gleda.. do kada?!?! Dok ne počnu otvoreno ubijati Srbe, pedere, a onda i sve nas ostale koji se ne uklapamo u “njihovu” zaostalu i zatucanu Hrvatsku?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primitivan čin koji treba kazniti"

Hrvatska seljačka stranka (HSS), Istarski demokratski sabor (IDS) i Građansko-liberalni savez (GLAS)  oštro su osudili napad na zastupnike SDSS-a, Milorada Pupovca i Borisa Miloševića ocijenivši ga primitivnim činom kakav treba kazniti.

HSS je u priopćenju ustvrdio kako je "taj primitivni čin produkt probuđenih duhova prošlosti koji su, nažalost, u današnjoj Hrvatskoj sve jači i jači".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je institucije da što prije pronađu počinitelja te ga primjereno kazne kako ovakvi incidenti ne bi eskalirali jer, smatraju, tada će biti kasno.

Istarski demokratski sabor i Građansko-liberalni savez poručili su vladajućima da "zdravo društvo i ugled Hrvatske vrijede daleko više od nekoliko glasova", te da stanu na kraj mržnji i primitivizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazili su uvjerenje kako je "takva otvorena manifestacija mržnje i netolerancije logična posljedica normalizacije radikalne, nasilne i primitivne retorike u hrvatskom javnom prostoru".

"Današnji incident slika je i prilika Vladine ignorantnosti i totalne nezainteresiranosti da se obračuna s netolerancijom i fašizmom u Hrvatskoj", dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi koji šutnjom normaliziraju mržnju neposredni su sudionici incidenta"

IDS i GLAS drže kako Hrvatska već nekoliko godina nazaduje po pitanju građanskih i ljudskih vrijednosti, no "današnji ponižavajući napad na predstavnike najbrojnije manjine u Hrvatskoj još je jedan ogroman udarac otvorenoj i naprednoj Hrvatskoj".

"Na žalost, svi koji šutnjom normaliziraju mržnju neposredni su sudionici ovog ružnog incidenta", zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo