komentirao i popuštanje mjera / Plenković o 'nebulozama' o promjeni kandidata: 'Meni je jako bizarno da se kandidira netko tko ne poznaje gradonačelnika'

HDZ je održao sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća

1.3.2021.
18:24
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na brojne teme tijekom izjave za medije koju je dao nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

''Ja sam gledao u zadnjih 36 sati razne spekulacije ljudi koji očito nemaju niti približne informacije. Ne znam odakle su krenule te spekulacije. One su krive i netočne. Naš kandidat je Davor Filipović koji je sjajan čovjek i koji je pokazao kroz prošle četiri godine da je agilan zastupnik u Skupštini, da zna sve ključne teme Zagreba za razliku od drugih kandidata. Imate kandidate koji su u stanju reći da nisu ni poznavale gradonačelnika koji je iz SDP-a, koji je to bio 20 godina. To je rekao g. Klisović. Moram priznati da mi je to jako bizarno da se kandidira za gradonačelnika netko tko ne poznaje dojučerašnjeg gradonačelnika koji je bio na vlasti 20 godina, znači da nije baš imao previše veze s gradskim temama. Naš kandidat em pozna teme, em je kvalitetan'', rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako mijenjanje kandidata uopće nije bilo tema. Premijer je izjavio kako je strategija HDZ-a i Filipovića konstruktivna i kako oni nude rješenja za Zagreb, razvojne projekte, obnovu, transparentnost. Kaže kako je HDZ-ova kampanja za nešto, a ne protiv nečega. 

Popuštanje mjera

Upitan o popuštanje epidemioloških mjera u trenutku dok se u Europi one postrožavaju, Plenković je rekao da je njegova politika "vrlo odgovorna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Balansiramo kao i sve vlade. Imali smo Europsko vijeće koje je trajalo 10-ak sati, cijeli četvrtak navečer smo razmjenjivali iskustva", kazao je.

Image
predstavili platformu za cijepljenje /

Stožer: 'Umrla je osoba od 40 godina, bez komordibiteta! Potvrđena su i dva slučaja njujorškog soja'

Image
predstavili platformu za cijepljenje /

Stožer: 'Umrla je osoba od 40 godina, bez komordibiteta! Potvrđena su i dva slučaja njujorškog soja'

"Mi smo jedna turistička zemlja i želimo procijepiti što više vlastitih sugrađana kako bismo mogli ugostiti one koji će dolaziti u Hrvatsku u turističkoj sezoni. Donijeli smo odluke u veljači, dvaput smo išli na relaksaciju mjera, na temelju vrlo dobrih postignuća, na temelju niskog broja novozaraženih, hospitaliziranih i umrlih", kazao je i apelirao na odgovornost svih da se drže mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo