Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SVAĐA NA VRHU

Plenković o sukobu predsjednice i Jandrokovića: 'Malo su izdramatizirali, takva komunikacija nije u redu'

-Smirit ćemo loptu, malo su to izdramatizirali. Shvatio sam koliko je to burno, želim predsjednici uspješan posjet Italiji", kad se vrati razgovarat ćemo

Vijesti.hr/ 30.5.2018. u 15:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon burne prepirke preko medija o zajedničkoj sjednici Vlade na temu demografije i međusobnih optužbi između predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, oglasio se i premijer Andrej Plenković.

-Smirit ćemo loptu, malo su to izdramatizirali. Shvatio sam koliko je to burno, želim predsjednici uspješan posjet Italiji", kad se vrati razgovarat ćemo.

Teško mi je komentirati. Takva vrsta retorike nije u redu, posebno da predsjednik Sabora misli da je tema demografije sada 'in'.

- Moramo smanjiti negativni priraštaj, treba nam cjeloviti pristup i stvoriti preduvjete da naše obitelji imaju više djece. Naravno da tome treba pridonijeti i gospodarski rast i moja vlada na tome radi kontinuirano. Rado ćemo razmotriti i mjere koje predsjednica i stručnjaci imaju- kazao je Plenković, a onda je odgovorio na pitanje oko referenduma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

- Referendumi su velika demokratska vrednota. Idemo korak po korak, jesu li zaista potpisi prikupljeni, kad se predaju Saboru sagledat će se s niza aspekata, jesu li pitanja u skladu s Ustavom.

- Mi štitimo prava manjina, tu ulazimo u jednu domenu koja ima puno dilema, ali idemo korak po korak. Zakon o referendumu treba poboljšati, što se tiče ustavnih promjena potrebna je 2/3 većina, HDZ ima teme koje dugi niz godina stavlja na dnevni red. Ja težim za funkcionalnošću državnih institucija - zaključio je.

Upravo se čita

Vijesti.hr/ 30.5.2018. u 15:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba