zagađena im voda / Plenkovićevo obećanje građanima: 'Spojit ćemo Slavonski Brod na sustav u Sikirevcima za najviše 15 dana'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdat će posebne dozvole, krenut će se ubrzano s potrebnim radovima kako bi se sustav spojio, istaknuo je premijer

31.3.2018.
17:21
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu u Slavonskom Brodu, čiji su stanovnici ostali bez pitke vode, da će se učiniti sve kako bi se vrlo brzo realizirao spajanje tog grada na sustav vodocrpilišta u Sikirevicma.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdat će posebne dozvole, krenut će se ubrzano s potrebnim radovima kako bi se sustav spojio, istaknuo je premijer nakon zajedničke sjednice Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda zbog onečišćenja vode na vodocrpilištu u tom gradu. Spoj dvaju vodoopskrbnih sustava trebao bi biti uspostavljen za 10 do 15 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI: 

>>Slavonski brod bez pitke vode - stigle cisterne: razgrabljena voda s polica dućana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade zahvalio je svim službama koje su maksimalno angažirane na području Broda i okolnih općina.

Stanovnici Slavonskog Broda i okolnih općina koje se opskrbljuju sa slavonskobrodskog vodocrpilišta ostali su u subotu bez pitke vode, jer je utvrđeno da je voda onečišćena ugljikovodicima i ne može se koristiti niti nakon prokuhavanja. Gradonačelnik Mirko Duspara, koji onečišćenje vode povezuje s ekološkim incidentom koji se dogodio u srijedu kada je tijekom tlačnog ispitivanja dijela produktovoda od rafinerije u Bosanskom Brodu do Slobodnice došlo je do istjecanja naftnih derivata, rekao je da je podnio kaznenu prijavu protiv tvrtke Crodux.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brođanima pitku vodu dostavljaju cisterne, a premijer Plenković je rekao da će Hrvatska vojska danas dostaviti još 6-7 cisterni robnih zaliha. Voda za piće bit će sustavno dostavljana građanima Slavonskog Broda i okolnih općina koliko god to bude potrebno dok se pitanje čiste i za piće sigurne vode ne osigura kroz vodovodni sustav, poručio je premijer.

Na sastanku Stožera sudjelovali su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar zdravlja Milan Kujundžić i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je rekao da su se  u cijelosti informirali o aktualnoj situaciji glede onečišćenja vodocrpilišta Jelas i najvio da će se pričekati detalje istrage o uzrocima onečišćenja vode. Nakon što se struka očituje što se zaista dogodilo, znat ćemo pravu informaciju, dodao je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo