sjednica Vlade / Plenković: 'Očekujem da sutra Sabor izglasa povjerenje Horvatu i Tolušiću'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Premijer je kazao da su Tolušić i Horvat dobili potporu od većine saborskih zastupnika

24.5.2018.
7:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković uvodno se na početku sjednice Vlade osvrnuo na jučerašnje predstavljanje novog potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića i novog ministra gospodarstva, obrta i poduzetništva Darka Horvata na Odboru za Ustav i gospodarstvo.

"Ekstenzivan rasprava, više od četiri i pol sata. Dobili su potporu od većine saborskih zastupnika. Očekujem da sutra Sabor izglasa povjerenje te da na taj način kompletiramo rad i prionemo na području gospodarstva u daljenjem poduzimanju reformi", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je komentirao i činjenicu da je Hrvatska preuzela predsjedanje odborom Vijeća Europe. "To je za nas odgovornost i prigoda da predstavimo naše prioritete, zaštite ljudskih prava, decentralizaciju, zaštitu kulturne baštine i ruta, ukazivanje na sve što temeljem našeg iskustva može biti još bolje. Očekujem 28 događanja vezanih uz predsjedanje, zahvaljujem MVEP i resorima koji će dati svoj doprinos", kazao je Plenković. 

"Želim čestitati potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Damiru Krstičeviću koji je na dan 26. obljetnice primanja Hrvatske u UN ušao u Hall of fame War College SAD-a. Tamo je u posjetu i to je veliko i osobno priznanje, ali i priznanje Vladi i ministarstvu i i hrvatskoj vojsci. Drago mi je da na svom putovanju  u SAD učvršćuje veze s najvažnijim partnerom u okviru NATO-a", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je i komentirao odlazak Sunčane Glavak s mjesta glasnogovornice Vlade. "Htio bih zahvalti danas, s obzirom da će Hrovata zamjeniti u Saboru gospođa Sunačna Glavak, na odličnoj suradnji i doprinosu u radu ove i prošle vlade. Glavak je jedna od naših iskusnih političarki koja će da ti veliki doprinos radu Klubu HDZ-a u Saboru i dalje nastaviti na još odgovornijim dužnostima koje su pred njom u Saboru. Hvala na iskrenoj, prijateljskoj i profesionalnoj suradnji", kazao je premijer.

Na dnevnom redu dopune Zakona o mirovinskom osiguranju

Na dnevnom redu Vlade je konačni prijedloga izmjena i dopuna Zakona o društveno poticanoj stanogradnji. Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o visini, načinu i rokovima uplate sredstava trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u Državni proračun za ovu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada će također raspravljati o prijedlogu odluke o davanju ovlasti za sklapanje ugovora o ustupu i kupoprodaji tražbina prema trgovačkom društvu Petrokemija d.d. te prijedlog izmjena i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo