POHOD NA MARKOV TRG / Plenković odgovorio Milanoviću: 'Vidio sam snimke napada, nije se slučajno dogodio ispred Vlade'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Minimiziranje i relativiziranje je zabrinjavajuće, a ovakvi događaji i istupi pojedinaca u medijima inspiriraju druge

16.10.2020.
14:40
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Napad na Markovu trgu u ponedjeljak obilježio je ovaj tjedan, a vjerojatno i mjesec i godinu. Reakcije ne prestaju pa tako ni ''minimiziranje i relativiziranje'', koje je, kako je iz Bruxellesa danas poručio premijer Andrej Plenković, ''zabrinjavajuće, a ovakvi događaji i istupi pojedinaca u medijima inspiriraju druge''.

Image
POTPREDSJEDNIK VLADE /

Medved u RTL-u Danas objasnio zašto sumnjaju da je Plenković bio meta napada na Vladu!

Image
POTPREDSJEDNIK VLADE /

Medved u RTL-u Danas objasnio zašto sumnjaju da je Plenković bio meta napada na Vladu!

Odgovarajući na novinarska pitanja u Bruxellesu gdje se na dvodnevnom summitu sastao s liderima EU, Plenković se osvrnuo i na izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića te predsjednika SDP-a Peđe Grbina da se napad mogao dogoditi bilo gdje.

''Predsjednik je svjestan što je govorio i kako je djelovao. Ako bude prigode, možemo nas dvojica o tome razgovarati. Što se tiče teze da se moglo dogoditi bilo gdje, ja sam kao predsjednik Vlade u zgradi u kojoj sam šef otišao vidjeti snimke napada i vidio da to nije trebao biti tko. Nego je baš s namjerom bilo. Došao je baš pred zgradu Vladu. To minimiziranje i relativiziranje je zabrinjavajuće. Imate krajnju desnicu koja gotovo da odobrava, s druge strane imate ljevicu koja to minimizira. Moramo biti jasni i reći što se događa'', poručio je premijer, čije riječi prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da je netko iz SDP-a premijer i ovo se dogodilo, ja bih ga podržao i tražio od institucija da se ispitaju motivi i razlozi'', kazao je Plenković, a na pitanje na koga se on trenutno može osloniti ako institucije poput predsjednika države ne detektiraju ovo kao problem, rekao je da se oslanja na činjenice i istinu.

''Otkad se dogodio napad u ponedjeljak uslijedio je niz prijetnji koje su vrlo eksplicitne. Nije me strah, naprotiv. Ono što vam želim reći je da ovakvi događaji i istupi pojedinaca u medijima inspiriraju druge'', upozorio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo