slučaj mađarević / Plenković veleposlanicima: 'Bacite oko na ono što vam suradnici rade na društvenim mrežama'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala je veleposlanicima kako se od njih očekuje da prate rad diplomata i njihovo ponašanje

22.8.2019.
12:40
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Na godišnjoj konferenciji veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika premijer Andrej Plenković napomenuo je prisutnima, poučen slučajem Elizabete Mađarević, kako je važno da svi u diplomatskim misijama obrate pozornost na komunikaciju svih koji predstavljaju Hrvatsku u inozemstvu kako se ne bi ponovio diplomatski incident. 

Učinjena je velika šteta ugledu Hrvatske, istaknuo je. Mađarević je, podsjetimo, povučena iz hrvatskog veleposlanstva u Berlinu nakon što je na društvenim mrežama iznijela rasistička i ksenofobna stajališta o "bijeloj Europi". Ona se pak branila da joj je facebook profil "hakiran". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo recentan incident koji se dogodio u veleposlanstvu u Berlinu. Znam da je većina vas, s obzirom na dugogodišnji staž i iskustvo, duboko svjesna odgovornosti, časti i visokih standarda kojih se vi kao predstavnici države u inozemstvu trebate pridržavati. Praktički, u 99 posto slučajeva toga se pridržavate, ali kao šefovi misija bacite oko na ono što vam rade suradnici u vremenu opće otvorene komunikacije na društvenim mrežama jer ovakve stvari onda dobivaju nepotreban odjek i nepotrebno imamo određenu štetu na ugled i države, a i same službe", rekao je Andrej Plenković.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala je veleposlanicima kako se od njih očekuje da prate rad diplomata i njihovo ponašanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo