svi preuzimaju zasluge / Plenković: 'Za rast BDP-a je zaslužna aktualna Vlada'; Milanović: 'U 2016. nisu mogli napraviti ništa, to je naša zasluga'

Image
Foto: Marijan Susenj/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

I predsjednik HDZ-a i predsjednik SDP-a tvrde kako su upravo njihove stranke zaslužne za rast BDP-a u drugom ovogodišnjem kvartalu

31.8.2016.
14:53
Marijan Susenj/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u srijedu da je rast BDP-a u drugom tromjesečju ove godine zasluga aktualne vlade u kojoj HDZ ima dominantnu ulogu i predstavlja jako dobar signal za Hrvatsku i njezino gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
iznad očekivanja /

BDP porastao u drugom tromjesečju 2,8 posto više nego lani u istom razdoblju

Image
iznad očekivanja /

BDP porastao u drugom tromjesečju 2,8 posto više nego lani u istom razdoblju

"Rast BDP-a u drugom tromjesečju od 2,8 posto zasluga je aktualne Vlade u kojoj HDZ ima dominantnu ulogu i jako je dobar signal. Dobar signal je rast osobne potrošnje i investicija što nas dovodi u situaciju da ćemo sa zadovoljstvom moći na kraju godine konstatirati da će ukupni rast BDP-a biti oko 2,5 posto kako je i najavio tehnički ministar financija Zdravko Marić", kazao je Plenković u izjavi novinarima središnjici stranke upitan kako komentira rast BDP-a u drugom tromjesečju.

Istaknuo je i da je to dobar signal za Hrvatsku i njezino gospodarstvo te daje dodatni optimizam i ulijeva nadu da će aktivnostima u provedbi HDZ-ova programa gospodarski rast do 2020. godine biti pet posto, za kojeg u HDZ-u smatraju da je potreban gospodarstvu i stanovništvu radi unošenja optimizma i nova energija u cilju približavanja rastu zemalja srednje i istočne Europe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je kazao kako podržava sve aktivnosti ministra Marića i Vlade koje su pridonijele ovakvim rezultatima.

Milanović: Naša vlada je zaslužna za gospodarski zamah

Rast BDP-a je prokomentirao i predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji kaže kako se radi o zamahu za koji su stvari odrađene prethodnih godina te da je za to zaslužna njegova vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 2016. nova vlada nije mogla napraviti ništa, to su rezultati od prije. Rast ćemo barem tri posto, ali ćemo se zaduživati po kamati manjoj od tri posto, to je cilj", rekao je Milanović i dodao da je HDZ-ov ministar financija Zdravko Marić "ugrozio državnu reputaciju".

Državni zavod za statistiku objavio je u srijedu prvu procjenu prema kojoj je BDP u drugom ovogodišnjem kvartalu porastao 2,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo