TREĆI PUT TATA / Plenkoviću zbog rođenja sina stižu čestitke, oporba: 'To je najljepša moguća funkcija koju obnašaš, bolja od premijerstva'

Plenkovića u idućim danima čeka težak posao rekonstrukcije Vlade, a od danas će imati i više budnih sati za razmišljanje - na svijet je došao njegov sin Ivan

31.3.2022.
20:10
VOYO logo

Od svih mogućih kašnjenja sjednica Vlade, ova danas je imala najljepši mogući razlog.

"Koristim prigodu u ime cijele Vlade čestitati predsjedniku Vlade i supruzi Ani koji su sinoć po treći put postali roditelji. Želimo im od srca sve najbolje. Našem Andreju i Ani i cijeloj obitelji, a posebno novopridošlom Ivanu Plenkoviću, čestitamo vam od srca", rekao je potpredsjednik Vlade, Tomo Medved.

Premijerova supruga rodila je noćas u Petrovoj bolnici. Sin Ivan njihovo je treće dijete, a Andrej Plenković je još s kćerkicom Milom postao prvi hrvatski premijer koji je dijete dobio za mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'rodija se sin' /

VIDEO 'Našem Andreju i Ani': Pogledajte kako su kolege Plenkoviću čestitali na rođenju sina

Image
'rodija se sin' /

VIDEO 'Našem Andreju i Ani': Pogledajte kako su kolege Plenkoviću čestitali na rođenju sina

"Nemamo mi baš previše vremena za nekakve proslave, ali to je predivan trenutak za svaku obitelj, treće dijete. Želimo brz oporavak majci i naravno što skoriji izlazak iz bolnice i puno ljubavi, sreće, zdravlja smo zaželjeli malom Ivanu" kaže ministar financija, Zdravko Marić

Iako fotelje dobrom dijelu Vlade trenutačno nisu udobne, današnju sjednicu završili su čašćenjem.

Plenković možda je prvi premijer s bebom, ali čestitku bivšeg premijera tadašnjem ministru pravosuđa nismo zaboravili.

A bebe su stizale u obitelji i saborskih zastupnika. SDP-ovcima redove čuvaju mala pojačanja. I Peđa Grbin i Arsen Bauk i Mišel Jakšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je stvarno najljepša moguća funkcija koju obnašaš u životu, to sad pričam i po vlastitom iskustvu, bolje je od gradonačelništva i premijerstva, ali sve ovisi kako se organiziraš u životu", smatra Jakšić.

A tajna uspješne organizacije takvog posla bez radnog vremena i života s malom djecom je, znaju to svi u sličnoj situaciji, baka na raspolaganju. Upravo njoj svoje aktivne mandate duguju i supružnici Raspudić.


"Život se organizira tako što odustanete od života, barem onoga koji ste imali ranije. Ja sam najsretniji što sam sa svojom djecom. Ono što sam prije putovao, ili otišao na utakmicu ili kazalište sad mi se svo to druženje svodi na dječji parkić", tvrdi saborski zastupnik Nino Raspudić

Britancima pak bebe obilježavaju premijerske mandate godinama. Tony Blair i David Cameron u službi su dočekali 4. dijete, a i Boris Johnson svoje drugo, djevojčicu.

"Ja mislim da njemu savjet ne treba, on zna što radi i svaka mu čast", kaže Željko Kerum, bivši splitski gradonačelnik.

Premijeru savjet iz prve ruke, dok još stignete, spavajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo