PREDIZBORNA KAMPANJA / Pljušte optužbe za pokušaj kupovine članova s pojedinih lista: Tko koga čime pokušava privući?

Sve se glasnije govori o postizbornim koalicijama, iako zasad nitko ne otkriva s kim bi sastavljao vladu

30.6.2020.
18:53
VOYO logo

U sam finiš izborne trke Miroslav Škoro, pod HOS-ovim grbom, kreće s teškim optužbama na račun konkurenata: ''Do te mjere se ide daleko da se nekim našim članovima i ljudima s liste već sada nude i određene pozicije i određene beneficije ne bi li učinili ono što znamo da neće učiniti, eto da prijeđu na neku drugu stranu".

Image
Upozorio je da nazadujemo /

Milanović o duelu Bernardića i Plenkovića: 'Bila je tvrda borba. Teško je ocijeniti tko je bolji'

Image
Upozorio je da nazadujemo /

Milanović o duelu Bernardića i Plenkovića: 'Bila je tvrda borba. Teško je ocijeniti tko je bolji'

Tko nudi, što nudi - nije konkretan u odgovoru. "Nudi jedna od vodećih stranaka u Hrvatskoj i to nudi u priobalnoj izbornoj jedinici, recimo to tako, u dalmatinskoj izbornoj jedinici'', kazao je Škoro.

Ne želi otkriti je li ta stranka HDZ ili SDP, ali tvrdi da ima dokaze koje neće ipak otkriti prije izbora. Šef HDZ-a Andrej Plenković demantira takve kontakte članova svoje stranke s ljudima iz Domovinskog pokreta: "Sigurno da ne. Ne znam ništa o tome. Evo, gospodin Kabok me upoznao s tom izjavom ne znam na temelju čega to govori gospodin Škoro''.

Predizborne ankete daju blagu prednost Restart koaliciji. Na tome Davor Bernardić temelji optimizam za preuzimanje kormila Hrvatske: "Očekujemo dovoljno mandata za sastavljane nove vlade. Vi znate da ja nisam neki veliki ljubitelj anketa jer po anketama je Kolinda Grabar Kitarović još uvijek predsjednica republike, mi smo osvojili dva mandata na europskim izborima, hdz šest. Ali svaka anketa, pa i ova zadnja, ova današnja ide nam u prilog."

No, istraživanja guraju Restart samo prema relativnoj pobjedi. Bez postizbornih koalicija, teško će bilo tko postati mandatar.

"Ja sam, naime, do jučer mislio da nikako ne bih podržao nikakvu vladu u kojoj bi premijer nastavio biti Andrej Plenković. I dalje to mislim. Međutim, od sinoć samo malo promijenio mišljenje, od sinoć mislim da to ne može raditi ni Davor Bernardić'', poručio je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ući u izbore da me netko pita hoću li koalirati s HDZ-om ili SDP-om, na tu igru ne pristajem. Želim pobijediti na ovim izborima. Ako mi budemo relativni pobjednik ovih izbora, nebitno mi je potpuno tko će biti taj manjinski partner. Tada ćemo mi voditi Hrvatsku'', poručio je MOST-ov Nikola Grmoja.

A sve je izglednije da će odluka o tome tko će voditi Hrvatsku pasti tek nakon postizbornih dogovora i kompromisa ili nakon novih izbora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo