CIRKVENSKA BUNA / Pobuna vjernika u mjestu blizu Križevaca: 'Rastrošni župnik mora otići, izgubio je naše povjerenje'

Image
Foto: Thinkstock

Vjernici župnika optužuju za rastrošnost te upozoravaju da je dosad promijenio nekoliko automobila, kupio motocikl, igra golf i često putuje u inozemstvo

31.1.2018.
20:54
Thinkstock
VOYO logo

Ne gasi se pobuna vjernika iz Cirkvene kod Svetog Ivana Žabna koji i dalje optužuju svog župnika Ivana Novaka za financijske malverzacije i hitno traže njegovu smjenu, piše Podravski.hr.

Dostavili su i „Zapisnik o primopredaji“ sastavljen 20. kolovoza 2011. godine kojim se razrješuje prethodnik vlč. Ivan Benković, a Novak preuzima upravljanje župom. U dokumentu se navodi kako u kunskoj župnoj blagajni prema blagajničkom dnevniku, na dan predaje, ima oko 165.000 kuna, od čega je malo više od 93.000 kuna gotovina u blagajni, a ostatak je položen na žiro-računu. Zapisnik navodi i kako župa ima dugove prema PBZ banci za kredit, ali se ne navode brojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada su odlučili javno progovoriti.

"Velečasni Novak sigurno tuče minimalno 500.000 kuna godišnje. Od obiteljskog dara za crkvu ubire oko 200.000 kuna i tako već šest godina pa računajte, skupo naplaćuje sprovode, mise, vjenčanja, krizme. Ma nek’ tuče i milijun, sve opraštamo, samo neka se makne iz naše župe", rekao je ogorčeni Ivica Šešet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjernici župnika optužuju za rastrošnost te upozoravaju da je dosad promijenio nekoliko automobila, kupio motocikl, igra golf i često putuje u inozemstvo. Takvu rastrošnost, kažu, ne žele tolerirati jer je riječ o njihovu novcu.

Novinari portala Podravski.hr kontaktirali su službenim putem i Bjelovarsko-križevačku biskupiju, ali nisu uspjeli doći do njihovih izjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo