oboreni mnogi rekordi / Početak studenog obilježile su neobično visoke temperature, no već sutra stiže nestabilnije razdoblje

Temperatura od 18 Celzijevih stupnjeva u petak, za one najhrabrije bila je sasvim dovoljna za kupanje usred studenog. Iako je i temperatura mora bila 18 stupnjeva na Bačvicama su se opuštali plivanjem i zabavljali piciginom

13.11.2015.
19:11
VOYO logo

Početak studenog obilježile su neuobičajeno visoke temperature. 

Temperatura od 18 Celzijevih stupnjeva u petak, za one najhrabrije bila je sasvim dovoljna za kupanje usred studenog. Iako je i temperatura mora bila 18 stupnjeva na Bačvicama su se opuštali plivanjem i zabavljali piciginom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazito sunčane dane i njih čak 15 bez kiše objasnio je u studiju naš meteorolog Nikola Vikić Topić.

"Razlog izrazito toplog studenog je velika stabilnost atmosfera popraćena sunčanim vremenom, ali još važniji je topao afrički zrak koji nam pritječe po visini. Upravo zato često su se dešavale i temperaturne inverzije, odnosno u gorju je temperatura bila viša nego u nizinama. Tako je u Ogulinu izmjerena nevjerojatno visoka temperatura od 27 studenog, čime je srušen rekord star čak 40 godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je i kako nas već od sutra očekuje nešto nestabilniji period. 

"Sutra slijedi oblačniji dan. Na zapadu kopna i na sjevernom jadranu, mjestimice je moguće vrlo malo kiše. Temperatura će biti osjetno niža nego današnja, osobito na kopnu i sjevernom jadranu. U Dalmaciji ostaje ugodno, oko 18. Vjetar će na kopnu okrenuti na sjeverni, a na moru je poslijepodne moguća umjerena do jaka bura."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo