Stiglo rješenje / Podignuta optužnica protiv kume ministrice Žalac: Pijana udarila pješakinju i pobjegla

Image
Foto: Požeška biskupija

Otkrivena je tako što je s njezina automobila ispala registracijska tablica pa je policija pronašla vozačicu

6.6.2019.
20:03
Požeška biskupija
VOYO logo

Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, skrivila je nesreću u Jakšiću, udarila je pješakinju i pobjegla s mjesta nesreće. 

Sada je Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo optužnicu protiv nje, a njihovo rješenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je, nakon provedenog istraživanja, 31. svibnja 2019. podignulo optužnicu protiv 40-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenog djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. Kaznenog zakona/11. (6. 6. 2019.)

Okrivljenicu se tereti da se 30. prosinca 2018. oko 18.35 sati u Jakšiću, nakon što je prouzročila prometnu nesreću u Osječkoj ulici kod broja 94, upravljajući osobnim vozilom marke VW Golf požeške registarske oznake te vozilom naletjela na 35-godišnju pješakinju, hrvatsku državljanku, i oborila ju na tlo (pješakinja je pritom zadobila tjelesne ozljede), iako svjesna da je time izazvala opasnost za tijelo pješakinje, nije zaustavila i pružila joj pomoć nego je napustila mjesto nesreće, unatoč tome što je bila u mogućnosti pružiti pomoć ozlijeđenoj pješakinji bez ikakve ozbiljne ugroze za sebe ili drugoga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da se u postupanju okrivljene 40-godišnje hrvatske državljanke ostvaruju i elementi prekršaja iz članka 199. stavak 2., članka 163. stavak 4. i članka 47. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ovo je državno odvjetništvo prije podnošenja optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Požegi, postupilo sukladno odredbi članka 109.a stavak 1. Prekršajnog zakona te je okrivljenoj počiniteljici prekršaja upućena pisana obavijest o prekršaju za koji se protiv nje namjerava podnijeti optužni prijedlog te o pravima u postupku.

Podsjetimo, četrnaest dana nakon što je rodila dijete Marijana Obradović je pod utjecajem alkohola naletjela na Nataliju Baričević, no nije stala ni pozvala ni Hitnu pomoć ni policiju. Otkrivena je tako što je s njezina automobila ispala registracijska tablica pa je policija našla vozačicu nakon nešto više od dva sata i tada je napuhala 1,11 promila, što je potvrđeno i policijskim izvješćem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo