Bačić u RTL Direktu / 'Podsjećam sve da se i nas nešto pita. HDZ neće zbog nekoliko mjeseci vlasti izgubiti obraz'

Bačić je rekao da je ova Vlada, kada su u pitanju prosvjetari, napravila jako puno

15.10.2019.
22:44
VOYO logo

Prvi test saborske većine, nakon štrajka prosvjetara, zahtjeva sindikata i ultimatuma koalicijskih partnera, bit će u petak na glasovanju o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Gostujući u RTL Direktu nakon sastanka Kluba HDZ-a, njegov predsjednik Branko Bačić rekao je da se nisu bavili prebrojavanjem glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega smo raspravili o sutrašnjem danu u Saboru", rekao je Bačić.

HNS-ov ultimatum govori tek o uskraćivanju podrške proračunu. Milan Bandić u ponedjeljak je najprije rekao da neće podržati nijedan Vladin prijedlog, da bi kasnije taj dan okrenuo ploču i rekao da je zadnji koji će izaći iz koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Nisam razgovarao s gospodinom Bandićem, razgovarao sam s predsjednikom njegova Kluba. On mene uvjerava i danas je potvrdio da će Stranka rada i solidarnosti biti na glasovanju i biti za ministra", kaže Bačić i dodaje da nikakve trgovine sa zagrebačkim gradonačelnikom nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne pristajemo ni na kakve ultimatume"

Bačić je rekao da je ova Vlada, kada su u pitanju prosvjetari, napravila jako puno.

"S jedne strane i sama reforma, ali rekao bih da se tri milijarde kuna povećao proračun tog ministarstva. Treba reći da mi zaboravljamo da je kroz poreznu reformu povećana plaća osnovice. Od prvog dana govorimo da smo odgovorni, da želimo stabilan proračun, a ne neki populistički, neka vlast bi to možda napravila. Imamo rješenje, razgovarat će se. Mi želimo i vodimo računa i o drugima", rekao je Bačić i dodao da ni na kakve ultimatume neće pristajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad čujem ucjene, 'ako ne bude tako, neću...' podsjećam sve da se i nas nešto pita. HDZ neće biti onaj koji će zbog nekoliko mjeseci vlasti izgubiti obraz. Nema govora da ćemo popustiti ikakvom ultimatumu. S vlastitom odlukom, za koju mislimo da je najbolja, izaći ćemo pred njih. Ako ne uspijemo, onda mi ne bježimo od izbora, ni najmanje. Ne bojimo ih se", poručio je Bačić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo