STARA JE PET DANA / Pogledajte ekskluzivne snimke prve deve rođene u Đurđevcu: Doznajte kako je RTL zaslužan za ovu atrakciju!

Priča o Hrvatskoj Sahari, s devama i pravom pustinjom u blizini postaje sve popularnija

23.4.2021.
20:45
VOYO logo

Iako je ispočetka samo upijala zrake sunca i pozirala za naše kamere, deva stara tek pet dana, ubrzo je ogladnjela i požurila mami. Timaritelji ovog zoološkog vrta ni sami nisu znali da njihova deva Dina, s Romeom očekuje mlado.

"Naravno da smo veseli i ponosni zbog novorođene device. Još svi skupa učimo. Ovo je jedna velika novost i mami, ali i nama", rekao je voditelj i timaritelj u zoološkom vrtu Damir Hodalić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada deva koja još uvijek nema ime, došla je kao naručena - za dan grada Đurđevca. Inače, to što deve uopće postoje u ovom gradu zasluga je jednog našeg djelatnika koji je prilikom snimanja iznio ideju pred bivšim gradonačelnikom. 

"Avantura s devama koja je doprinijela znatnoj promociji Đurđevačkih peski krenula je upravo na prijedlog vašeg kolege tonca Tomice koji je prije nekih 5 godina bio kod nas i predložio  - zašto vi ovdje u Hrvatskoj Sahari nemate deve? Mi smo poslušali i odmah krenuli u realizaciju tog projekta", rekao je  predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca Željko Lacković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Usred 'Hrvatske Sahare' rođena je prva mala deva

Image

Usred 'Hrvatske Sahare' rođena je prva mala deva

Priča o Hrvatskoj Sahari, s devama i pravom pustinjom u blizini postaje sve popularnija. U vrijeme kad nema pandemije koronavirusa ovdje prođe 17000 posjetitelja. Danas je otvoren i novi hostel za djecu, koji već sada privlači škole koje namjeravaju dio nastave držati i na otvorenom.

"Cijela ova priča, ta prekrasna prirodna baština je oplemenjena sa nizom novih sadržaja - hostel, zoološki vrt, pa je tu i posjetiteljski centar s visoko tehnološkim rješenjima. To je od izuzetno velikog značaja za naš mali gradić, gdje očekujemo veliko povećanje broja posjetitelja i potrošnje", kazao je direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko zna, možda će ti isti posjetitelji uskoro vidjeti još pokoju Devu koja će praviti društvo Tomici, Dini, Romeu, Đurđici, kao i najmlađoj devi o čijem će imenu odlučiti građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo