INTERVENIRALA POLICIJA / Pojavila se informacija da je svećenik napao časnu. Oboje demantirali sve, ali oglasila se Zadarska nadbiskupija: 'Žao nam je…'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

'Nemojte širiti neke nebuloze, držimo se onoga što jest. Istina će nas osloboditi', rekla je časna sestra, no iz objave Zadarske nadbiskupije ispada da baš i nije u pravu

28.4.2022.
18:05
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Zadarska je policija jutros intervenirala u jednom samostanu u Sukošanu, u kojem je časnu sestru navodno pretukao svećenik ispred župnog dvora.

Vijest je prvi objavio portal 057 info, koji je tvrdio da su primili dojavu mještanina, koji je navodno svjedočio premlaćivanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidno alkoholizirani župnik Domagoj Kelava, u naletu bijesa, ničim izazvan je nekoliko puta udario časnu sestru, Klanjateljicu Krvi Kristove, nasred ulice naočigled nekolicine mještana i slučajnih prolaznika. Od siline udaraca, časna sestra starije životne dobi srušila se, zadobivši ozljede te joj je netko od prolaznika priskočio u pomoć, dok je bila u stanju šoka. Ozljede su i danas vidljive, starica je poplavila", rekao je mještanin za spomenuti portal i dodao da se tog svećenika svi mještani boje.

Sam je svećenik za Zadarski.hr demantirao te tvrdnje, časna je sestra kasnije toga dana novinare optužila za laž, te kazala da su mještani sve krivo zaključili. U videu koji je objavio Večernji list, časna sestra puna modrica rekla je da je samo pala, a uzrok je zdravstveno stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja imam problem s vratnom kičmom, imam i medicinsku dokumentaciju koju vam mogu i pokazati. Svakim naglim pokretom glave mi se prekine dotok krvi u mozak i ja padam isti čas, Ja razumijem ljude, da i ja to vidim bi pomislila da je tu šaka radila, ali nije! Hvala Bogu da nije", rekla je časna sestra Aneta iz Sukošana.

"Ja imam problem s vratnom kičmom, imam i medicinsku dokumentaciju koju vam mogu i pokazati. Svakim naglim pokretom glave mi se prekine dotok krvi u mozak i ja padam isti čas i tako budem sekundu, dvije. Mi smo razgovarali, a ja sam imala teglu s cvijećem u rukama kad se to dogodilo", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, malo prije je došlo do novog obrata. Oglasila se i Zadarska nadbiskupija koja je provela je izvid i osudila ponašanje svećenika.

Image
Jer, dostojno je i pravedno /

Direkt istražuje masovno poništenje krštenja i 'novi val' kod katolika. Ali: 'Svećenik je tu in persona Christi!'

Image
Jer, dostojno je i pravedno /

Direkt istražuje masovno poništenje krštenja i 'novi val' kod katolika. Ali: 'Svećenik je tu in persona Christi!'

"Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban izvid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem.

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe. Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere", objavili su iz nadbiskupije i time priznali da je svećenik zaista pretukao časnu sestru.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo