NAPALTA KEŠOM OTIŠLA U POVIJEST / Policajac o prvom danu korištenja POS uređaja: 'Neki nisu imali karticu, ali sve se efikasnije rješava'

'Imali smo edukaciju u postaji. Trajala je pola sata. Uređaj je jednostavan za korištenje', kazao je policajac Filip Turčinović

1.7.2022.
20:05
VOYO logo

S današnjim danom gotovina za plaćanje kazni otišla je u povijest. Svi koji državi žele na licu mjesta platiti za bilo koji prekršaj, sada će to moći napraviti isključivo i samo preko POS uređaja.

Policija se dugo edukacijama pripremala za ovu promjenu i od danas s novčanicama više ne rade. Ideja je smanjivanje rizika korupcije, a i za one koji nemaju kod sebe kartice ili novca na tekućem računu, postoji rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima MUP-a, do 15 sati na nacionalnoj razini je zabilježeno 134 transakcije, a u državnu blagajnu se kroz POS uređaje slilo 81.200 kuna. Ne radi se samo o prekršajima o cestovnom prometu, već svim kaznama iz djelokruga rada policije.

Image
134 transakcije /

Plaćanje na ruke otišlo u povijest: Policija putem POS uređaja naplatila 81.200 kuna kazni

Image
134 transakcije /

Plaćanje na ruke otišlo u povijest: Policija putem POS uređaja naplatila 81.200 kuna kazni

Filip Turčinović iz Prve policijske postaje Zagreb RTL-ovom reporteru Borisu Miševiću ispričao je kako su ljudi reagirali na prvi dan naplate prekršaja POS uređajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bile su različite reakcije. Neki nisu imali kartice kod sebe, ali u slučaju toga izda se obavijest o počinjenom prekršaju kojim plaća pola iznosa u roku tri dana", kazao je.

Opisao je i edukaciju koji su policajci prošli zbog novog načina naplate prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo edukaciju u postaji. Trajala je pola sata. Uređaj je jednostavan za korištenje i nemamo tih problema s kešom, sve se brže i efikasnije rješava", kazao je.

"Prije smo novac morali čuvati u bloku od novčanih kazni i razduživati kod blagajnika. To je tuđi novac za koji smo bili odgovorni", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da se na ovaj način smanjuje rizik od korupcije.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike