Obratite pozornost! / Policija poziva na oprez: dvojica Bugara 'skimmerima' snimali podatke s bankomata

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Policija je još jednom upozorila građane da obrate pažnju prilikom korištenja bankomata te ih odmah obavijest u slučaju uočavanja sumnjivih dijelova ili naprava

31.10.2017.
13:33
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je policajac izvan službe u nedjelju na bankomatu u Splitu uočio tzv. skimmer s mikro kamerom i memorijskom karticom, pa su zbog namjere da se domognu podataka s platnih kartica građana uhićena dvojica Bugara, iz splitsko-dalmatinske policije pozivaju građane da kod korištenja bankomata obrate pažnju te ih odmah obavijeste uoče li sumnjive naprave.

Nedugo nakon što je uočio taj uređaj na bankomatu na Obali Hrvatskog narodnog preporoda, policajac "u civilu" je tamo primijetio dvojicu muškaraca, a nakon što ih je legitimirao kod jednoga od njih, 28-godišnjeg bugarskog državljanina, pronašao je mikro kameru, dok je drugi pobjegao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je 28-godišnjaka privela, a istoga je dana na području Omiša uhićen i njegov 29-godišnji sunarodnjak.

Obojica su kazneno prijavljen zbog kaznenog djela zlouporabe naprava, a policija nastavlja kriminalističku obradu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U splitsko-dalmatinskoj policiji podsjećaju kako su dvojica Bugara sa skimmer uređajima otkriveni u srpnju ove godine, kada je u stanu koji su iznajmili na splitskom području pronađeno više komada tih uređaja, lažnih maski za bankomate i kamera za snimanje tipkovnica prilikom unošenja PIN-a.

"Još jednom skrećemo pozornost građanima da obrate pažnju prilikom korištenja bankomata, te da u slučaju uočavanja sumnjivih dijelova ili naprava o tome bez odgode obavijeste policiju. Policijski službenici će izići na mjesto događaja i obaviti potrebne provjere, te ukoliko utvrde da su na bankomatu postavljeni naprijed opisani uređaji poduzet će daljnje radnje u cilju pronalaska i procesuiranja počinitelja te zaštite imovine građana", poručuju u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo