LEGENDA JE ROĐENA / Poljubac nogometaša o kojem priča cijeli Split. Hajdukove legende za Direkt 49 godina poslije: 'Vidi kako smo napredni mi bili'

Hajdukovi igrači poljubili su se u usta, pred objektivom fotografa Jadrana Lazića. To se dogodilo 1973., nakon pobjede, a nitko fotografiju nije vidio donedavno, kad ju je Lazić pokazao na izložbi

23.3.2022.
7:59
VOYO logo

Strastveni poljubac u slavljeničkom zanosu  te davne 1973. u Hajdukovoj svlačionici bio je samo zafrkancija. A za Mužinića i Džonija, aktere fotografije, to je i danas.

"Dogodine će bit 50 godina. Bila je velika fešta, osvojili smo kup i prvenstvo - dupla kruna. Daj bože da Hajduk i ove godine osvoji, opet ću poljubit nekoga samo da osvoji i posli 50 godina. Bila je zafrkancija, ali to je kratko trajalo", kazao je Dražen Mužinić Frfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se malo i zezali, rekli smo vidi kako smo napredni mi smo onda već, ha, ha, već onda bili pederi, a to je zezanje bilo", kazao je Vilson Džoni.

Trenutak je ovjekovječio čuveni fotograf Jadran Lazić. No tek nedavno ju je pustio u javnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U to vrijeme je bila zajeban**** u Splitu, muški bi se ljubili u usta, to je bija đir u to vrime. Reko ajmo jedan poljubac, poljubili su se, snimio sam to i ostalo je to. Dogodine će biti 50 godina slike", kazao je Lazić.

Brojne njegove fotografije našle su se na kolekciji majica splitske modne dizajnerice Monike Sablić. No majica s poljupcem je najtraženija. Ne mogu ih proizvest dovoljno.

"Ja sam pozitivno krenula i Jadran. Ovim putem bi rekla da se strpe da pričekaju da se otvaraju stranice i Facebook i Instagram. I mogu svi kontaktirati ili mene ili Jadrana. Ne možemo. Prva tura je već otišla majica", kazala je Sablić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatna generacija Hajduka, pričaju nam veterani, nije igrala ni za slavu ni novac. Drukčija su bila vremena. 

"Čista ljubav za Hajduka, čista ljubav. I čast mi je bila tada. A čast mi je da je sad ta slika izašla", tvrdi Džoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frfa je za ljubav uvijek, ali priznaje da je imao prigovora zbog fotografije. 

"Žena mi je stoput rekla 'da sam te vidjela s tom slikom, nikad se ne bi oženila za tebe'. A ja govorim slušaj - moraš prvo vidjet kako izgleda muškarac pa žena i onda sam se opredijelio da je lipše bit sa ženom", govori Frfa kroz smijeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoć bi fotografija strastvenog poljupca muškaraca, pritom nogometaša, izazvala sablazan, ali srećom druga su vremena. Izvučena iz arhive jednostavno je postala je hit koji je podsjetio na zlatnu generaciju bilih.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo