Nazire se kraj štrajku? / Pomak u pregovorima između prosvjetara i Vlade: 'Napokon smo odradili jedan pravi sastanak'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

To još ne znači da štrajk završava. Prosvjed najavljen za srijedu također će biti održan

5.11.2019.
16:30
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Pregovori obrazovnih sindikata i Vlade nastavljeni su u utorak u Ministarstvu obrazovanja. Nakon sastanka pred novinare su izašli ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Ministrica Divjak rekla je kako se ide prema rješenju, a znakove optimizma pokazao je i Mihalinec.

"Danas smo napokon odradili pravi pregovarački sastanak, gdje su obje strane pokazale vrlo veliki interes za rješavanje ovog problema. O detaljima nećemo danas govoriti", rekao je Mihalinec, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Ono što ćemo završiti vjerujemo u ponedjeljak dat ćemo članovima na usvajanje i vjerujemo ako taj dokument bude dobar, da će biti prihvaćen i završit ćemo sve naše aktivnosti kako bi se očuvao dignitet zaposlenih", dodao je Mihalinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, to još ne znači da štrajk završava.

"Možemo reći da se naše aktivnosti i dalje nastavljaju, istim rasporedom i intenzitetom kao i dosad i vjerujemo da je moguće pronaći rješenja i da ćemo se od sljedećeg tjedna svi vratiti svojem poslu. Pretpostavljamo da ćemo u ponedjeljak napokon imati pokušaj rješenja koji će se dati zaposlenima na referendum i na usvajanje. Štrajk će biti gotov onda kad postignemo rezultate", kazao je Mihalinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed najavljen za srijedu također će biti održan, najavio je šef sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo