Stižu i potražni psi / Pomoć za Petrinju: Iz Zadra stiglo 13 HGSS-ovaca. Iz Dubrovnika kreću vatrogasaci

Image
Foto: HGSS Split

Svaka pomoć dobro je došla za razrušenu Petrinju

29.12.2020.
15:17
HGSS Split
VOYO logo

Snažan potres protresao je središnji dio Hrvatske oko 12 i 20. Trajao je više od 20 sekundi, a nakon njega su se osjetila daljnja podrhtavanja tla, a službe pristižu iz cijele Hrvatske. 

Kako doznaje RTL, iz Dubrovnika kreće županijska ispostava vatrogasaca, s posebnom opremom za potrese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poziv glavnog vatrogasnog zapovjednika s područja županije Dubrovačko-neretvanske, a zbog pomoći pri otklanjanju posljedica potresa u grad Petrinju krenulo je 25 vatrogasaca s kompletnom opremom i vozilima za spašavanje iz ruševina. Osim vozila i opreme, u Petrinju kreću i 2 potražna psa iz JVP Dubrovačko primorje i JVP Mljet.

Iz Zadra je krenulo 13 HGSS-ovaca s dva potražna psa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HGSS-a Split javljaju da helikopterom kreću potražni timovi s psima iz Splita. Iz Sinja je već automobilom krenula ekipa spašavatelja HGSS Ispostave Sinj. Spremaju se zemaljskim putem krenuti timovi iz Makarske, Šibenika i brojna ekipa spašavatelja iz Splita.

Image
Foto: HGSS Split
Image
Foto: HGSS Split

(Izvor: HGSS Split)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Izvor: HGSS Split)

(Izvor: HGSS Split)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć stiže i izvan granica

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović izrazio je u utorak solidarnost i suosjećanje s ljudima pogođenim razarajućim potresom u Petrinji, dok im je mostarski Dom zdravlja ponudio pomoć svojih hitnih službi.  

"Prateći vijesti o novom razornom potresu u Petrinji, koji se osjetio diljem Hrvatske i u susjednim zemljama, u mislima smo i molitvama s našim hrvatskim pukom u ovim iznimno teškim trenucima", napisao je Dragan Čović na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Doma zdravlja u Mostaru Mario Kordić ponudio je pomoć područjima pogođenim potresom. 

"U mislima, s molitvama i srcem smo uz Petrinju. Timovi, kao i vozila hitne pomoći Doma zdravlja Mostar su stavljeni na raspolaganje kolegama u Hrvatskoj i spremni su krenuti u pomoć Petrinji", napisao je na svome Facebook profilu dr. Kordić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora u ovim izuzetno teškim trenucima stoji čvrsto uz naše hrvatske prijatelje i saveznike, uz sve građane Hrvatske, rekao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović nakon razornog potresa u Hrvatskoj.

Đukanović je uputio brzojav hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremni smo pružiti pomoć i podršku“, rekao je Đukanović i dodao da Crna Gora s tugom gleda na zastrašujuće prizore koji dolaze iz susjedne Hrvatske.

"Predsjedniče Milanoviću, molim vas da najiskrenije suosjećanje prenesete obiteljima stradalih i najbolje želje za brz oporavak ozlijeđenih" naveo je u telegramu predsjednik

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo