SDP POZDRAVIO ODLUKU / Pomoć za spas sezone: Odgođeno sezonsko povećanje cijena prijevoza trajektima

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL/ Goran Kovacic/PIXSELL

Uputa je izdana na inicijativu predstavnika Otočnog Sabora

28.5.2020.
12:02
Borna Filic/PIXSELL/ Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izdao je uputu o odgodi sezonskog povećanja cijena u trajektnom putničkom prijevozu na svim linijama, izvijestili su u četvrtak iz Ministarstva.

Image
OPREZNI S VIRUSOM /

Manevar na štetu Hrvatske: Hoće li Austrijanci zbog strogih mjera odustati od ljetovanja na Jadranu?

Image
OPREZNI S VIRUSOM /

Manevar na štetu Hrvatske: Hoće li Austrijanci zbog strogih mjera odustati od ljetovanja na Jadranu?

Nastavno na inicijativu predstavnika Otočnog Sabora ministar je izao uputu prema Agenciji za obalni linijski pomorski promet, sukladno kojoj će nastupiti odgoda sezonskog povećanja cjenika na svim trajektnim linijama u putničkom pomorskom prijevozu.

Ministarstvo je donijelo ovu odluku, ističu, sukladno trenutnoj situaciji prouzrokovanom epidemijom koronavirusa, koja je utjecala na cjelokupnu gospodarsku situaciju u Republici Hrvatskoj. Intencija odluke je omogućiti dolaske na otoke po sadašnjem izvansezonskom cjeniku, a što ima za cilj poticanje gospodarske djelatnosti i turizma na Jadranskom priobalju i otocima, napominju iz Ministarstva prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo splitsko-dalmatinskog  SDP-a pozdravilo uputu ministra

"Pozdravljam tu odluku - ona je logična, nadam se da će se što prije steći uvjeti da se vratimo i na sezonski vozni red i cijene, a sad se snalazimo s koronskim voznim redom, cijenama i prometom," rekao je na konferenciji za novinare SDP-ov koordinator za 10. izbornu jedinicu Arsen Bauk i dodao da je to dobra ministrova odluka.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković je izrazila zadovoljstvo što se za sutra predviđeni početak ljetne tarife u trajektnom putničkom prijevozu. "Ne postoji nijedan opravdan razlog da se sutra krene s ljetnom tarifom," istaknula je Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovi dužnosnici ranije su isticali kako zbog posljedica epidemije koronavirusa ne treba povećati cijenu trajektnog putničkog prijevoza te su tražili da se odgodi očekivano povećanje tarife tako da sada pozdravljaju odluku o odgodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike