Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nevjerojatna priča

Pomorac koji je nestao prije 30 godina pronađen je u Španjolskoj: RTL- ova ekipa posjetila je njegovo rodno m...

Razlog njegova nestanka ostaje misterij sve dok se jednog dana, nadaju se sumještani, Petar Marčinko ne vrati u rodne Čepikuće

Andrea Žarak/ 24.1.2022. u 21:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čepikuće, mjesto u Dubrovačkom primorju tek dva kilometra udaljeno od granice s Bosnom i Hercegovinom ovog je vikenda dobilo veliku vijest. Nakon 30 godina doznali su da je njihov Pero živ.

"Dobar, super, super, odličan. Nikad nije stvarao nikakve probleme", kaže Pero Hadžija za nestalog Petra i dodaje da je misli da ga više nikad aneće vidjeti.
Njegov nestanak bio je misterij u ovom malom mjestu.

U mjestu živi svega 20-ak stanovnika, uglavnom starijih koji se dobro sjećaju Petra Marčinka, pomorca koji je1992. godine otišao na brod i od tada se nikada u Čepikuće više nije vratio. Sada je došla informacija da je živ i svi se pitaju zašto je otišao.

30 godina poslije preokret. Kako neslužbeno doznajemo s djelatnicima španjolskog Crvenog križa stigao je u hrvatsko Veleposlanstvo u Madridu s putovnicom još iz vremena Jugoslavije i zatražio izdavanje hrvatskih dokumenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"U postupku identifikacije obavljena je komparacija fotografija i otisaka papilarnih linija temeljem kojih je potvrđen identitet nestale osobe i osobe koja je zatražila izdavanje osobnih dokumenata", priopćila je PU dubrovačko-neretvanska.

I dok se za njim tragalo tri desetljeća, Njegova majka pričala je kako joj je sin poslao novce.

"Čuo se on s majkom, navodno se čuo, nisam ja slušo što majka priča. Znate kako je selo, onaj prepriča ono, onaj prepriča ono i sad što si čuo čuo si. Majka je mislila da je živ, majka ko majka", ispričao je Hadžija.

O razlogu Marčinkova odlaska priča se i izvan sela.

"Kao da je namjerno to htio učinit, to se meni čini tako. Drugog objašnjenja nema", smatra Emica iz Dubrovnika. "Ništa, čovjek se sakrio nije želio da ga nađu. Što je sad tu čudno. Možda bi i ja napravio istu stvar", tvrdi Dubrovčanin Ljubo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dok Nikola misli da ako je bio oženjen, možda je bježao kako ne bi morao plaćati alimentaciju.

Od obitelji je u selu samo žena njegova pokojnog brata. Dok su druga dvojica braće, kažu nam, s broda otišla u Sjevernu Ameriku.

"Čovjek je napravio svoje u životu što je napravio. Sad nema smisla nakon 30godina bilo koja pitanja i podpitanja postavljat, ako sam ne kaže", rekao je Marko Potrebica.

Razlog njegova nestanka ostaje misterij sve dok se jednog dana, nadaju se sumještani, Petar Marčinko ne vrati u rodne Čepikuće.

Andrea Žarak/ 24.1.2022. u 21:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču