Dugovi još za kolovoz / Poremetio se sustav: Rade na prvoj crti obrane, a država ne samo da im ne isplaćuje nagrade nego im još i duguje tisuće kuna!

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Bolnica treba dodatna financijska sredstva za isplatu putnih troškova, priznaje u odgovoru ravnateljica bolnice Tatijana Šipalo Lilić

30.1.2021.
10:00
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Na prvoj su crti borbe protiv koronavirusa, svi se kunu u njihovu važnost u pandemiji, a država liječnicima, medicinskim sestrama, tehničarima i drugom osoblju ne plaća čak niti ono što bi morala isplatiti, da o nekim bonusima ni ne govorimo.

Tako bi se moglo zaključiti na temelju informacije da Opća i veteranska bolnica "Hrvatski Ponos" Knin svojim djelatnicima čak pet mjeseci, odnosno od kolovoza prošle godine, kasni s plaćanjem putnih troškova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužni više od pola milijuna kuna

Iz bolnice su za RTL.hr potvrdili da je taj dug do prije dva tjedna bio čak osam mjeseci, ali su pronašli novac i isplatili iznos za tri mjeseca putnih troškova. Ravnateljica bolnice Tatijana Šipalo Lilić otkrila nam je da ukupni dug za putne troškove iznosi još uvijek više od pola milijuna kuna, odnosno 512.313 kuna.

Svoj novac za pet mjeseci putovanja s posla i na posao čeka ukupno 145 djelatnika, a od toga je 39 liječnika, 60 medicinskih sestara i još 46 radnika bolnice. Djelatnik bolnice (podaci poznati redakciji) objasnio je za RTL.hr da mnogi radnici putuju iz Splita ili Sinja te da su dugovi prema njima jako veliki. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Dobit će i najsuvremenije uređaje /

Dubrovačka bolnica se snalazi zbog nedostatka ljudi: Pola milijuna kuna za gostujuće liječnike

Image
Dobit će i najsuvremenije uređaje /

Dubrovačka bolnica se snalazi zbog nedostatka ljudi: Pola milijuna kuna za gostujuće liječnike

"Onima koji putuju iz Splita putni troškovi iznose oko 3000 kn"

"Dosta djelatnika putuje iz Splita i Sinja i oni imaju velike putne troškove. Netko tko putuje iz Splita ima u prosjeku oko 3000 kuna mjesečno, a iz Sinja 2000 kuna", kazao je. Prema tome, tim radnicima je bolnica dužna i više od 10 tisuća kuna.  

U bolnici je postavljao i pitanja zašto se kasni s plaćanjem putnih naloga, a dobivao bi odgovor da je razlog limit koji bolnica smije potrošiti, a koji određuje HZZO. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolnica treba dodatna financijska sredstva"

Ravnateljica Šipalo Lilić navodi da je zbog epidemiološke situacije i pandemije koronavirusa smanjen uobičajen rad pružanja zdravstvenih usluga pa samim time  i njihovo fakturiranje, dok su se povećali troškovi za plaće zbog izolacija i oboljelih djelatnika od Covid-19 infekcije. 

"Plaće i materijalni troškovi djelatnika isplaćuju se iz limita određenog od strane HZZO-a, a isti je dovoljan samo za isplatu plaće. Bolnica treba dodatna financijska sredstva za isplatu putnih troškova", napisala nam je u odgovoru ravnateljica kninske bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne može točno odrediti rok do kojeg će bolnica uspjeti isplatiti dugovanja za putne troškove liječnicima i sestrama za preostalih pet mjeseci. "I dalje ćemo nastojati isplatiti sve zaostale putne troškove. U siječnju, kad smo iznašli financijska sredstva, isplaćena su tri putna troška", kazala nam je ravnateljica bolnice Tatijana Šipalo Lilić. 

Odgovor Ministarstva objavljujemo kada ga dobijemo

Upit o neisplaćivanju putnih troškova u kninskoj bolnici kao i što planiraju poduzeti po tom pitanju poslali smo i Ministarstvu zdravstva, a odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo