reakcija na istraživanje rtl-a / Potpora joj blago pada, ali u HDZ-u uvjereni: 'Tko god se kandidira, predsjednica će obraniti svoj mandat!'

Hoće li ići u reizbor Predsjednica će objaviti tek nakon EU izbora. Istovremeno, Milanović - šuti, a potpora mu raste

9.2.2019.
8:30
VOYO logo

Nakon što smo objavili ekskluzivno istraživanje Promocije plus za RTL o kandidatima za predsjedničke izbore,  glavni tajnik HDZ-a poručuje da je siguran da će aktualna predsjednica svoj mandat - obraniti. Iz Ureda Predsjednice poručuju da ankete nikada ne komentiraju.

U zadnjoj godini mandata, ujedno i izbornoj godini Predsjednica je završila s izmještanjima ureda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da se u onom na Pantovčaku zadrži još pet godina prema rezultatima agencije Promocije plus za RTL ima najveće šanse. HDZ joj je već ponudio potporu jer je i glavni tajnik stranke siguran:

“Predsjednica i dalje uvjerljivo vodi i ja sam siguran da će ona pobjediti na izborima", jasno će Gordan Jandroković.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u protekla tri mjeseca, uslijed smjene savjetnika i približavanja premijeru, potpora joj blago pada.

Prema rezultatima u prvom krugu osvaja 37 posto, Zoran Milanović gotovo dvostruko manje, a Dalija Orešković čak 12,3 posto. U drugom krugu, u srazu s bivšim SDP-ovim premijerom - pobjeđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosada se nitko od ovih koji se spominju nije jasno očitovao o tome želi li biti kandidat ili ne tako da ne mogu ja prejudicirati tko će se kandidirati, međutim tko god da se kandidira po mom mišljenju će izgubiti i predsjednica će obraniti svoj mandat”, poručuje Jandroković.

No, hoće li ići u reizbor Predsjednica će objaviti tek nakon EU izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to dugo, dosada se nije dogodilo da predsjednici koji su u uredu najavljuju kandidaturu toliko rano", ranije je rekla Kolinda Grabar Kitarović.

Istovremeno, Milanović - šuti, a potpora mu raste. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografija koju je objavio njegov stranački kolega Željko Jovanović zainteresirala je javnost, ali Jovanović o rezultatima istraživanja - ne želi.

Baš kao ni šef stranke čiji je mogući izbor kandidata, Ivo Josipović na 7,8 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što je treći izbor, Dalija Orešković, poručuje, vidi kao odgovornost, ali ne skriva, rezultati joj daju vjetar u leđa.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo