OBRAĆANJE JAVNOSTI / 'Potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić i ostali ministri danas će dati ostavke'

Božo Petrov tvrdi da Most sprječava ustavnu krizu koju je proizveo Andrej Plenković

28.4.2017.
13:14
VOYO logo

"Potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić i ostali ministri danas će dati ostavke. Mi više nismo dio ove Vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja kao ni prošle godine kada je HDZ rušio svoju Vladu, nego pokazujemo da nam je stalo do hrvatskog Ustava", rekao je Božo Petrov medijima danas u Saboru.

Tvrdi kako Most ovim potezom sprječava ustavnu krizu koju je proizveo Andrej Plenković i da tako pokazuju odgovornost prema građanima. Petrov je rekao da Plenković govori kako ima potpise za sastavljanje većine i pozvao ga je da to dokaže, inače će, kako tvrdi, biti kriv za "političku krizu, za nestabilnost u državi i za nove izbore". "Most će se boriti protiv kriminala u Agrokoru", poručio je Petrov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora rekao je da će u dnevni red uvrstiti točku o zahtjevu za njegovo razrješenje s funkcije onoga trenutka kada dođu potpisi. "Nećemo se igrati kao što se HDZ igrao prošle godine kad je pokušao izbjeći točku o smjeni Tomislava Karamarka", rekao je Petrov.

Petrov je rekao kako će se prvo raspraviti o točci koja se odnosi na opoziv ministra financija i da će se zatim raspraviti o aferi Agrokor. Kaže kako je spreman razrješiti sebe dužnosti, ako u Saboru dođu do te točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ može očekivati što god hoće. Neću dopustiti igre i raditi išta drugo osim držati se pravila i redoslijeda. Ako je došla prva točka o opozivu ministra financija, onda će se ona prva održati. Ako dođu potpisi, udovoljit ću im na tom zahtjevu vrlo rado i slijedeći dan će biti na dnevnom redu", rekao je Petrov i poručio kako Most ne čuva svoje pozicije nego žele otkriti tko je i zbog čega srušio Vladu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo