ŠTO KAŽE HRVATSKA? / Potvrđeno: Mađarska je dala ponudu za kupnju 25 posto udjela u LNG terminalu

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Mađarskoj je interes da joj se ponudi plin po konkurentnoj cijeni i neće kupovati plin po višoj cijeni od sadašnje

12.4.2019.
19:35
Nel Pavletić/PIXSELL
VOYO logo

Mađarska vlada dala je ponudu za kupnju 25 posto udjela u LNG terminalu koji će se graditi u Hrvatskoj, potvrdio je u petak mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto novinarima, poručivši i da je Mađarskoj interes da joj se ponudi plin po konkurentnoj cijeni te da neće kupovati plin po višoj cijeni od sadašnje.

Szijarto, koji je s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem razgovarao na marginama summita Kina + 17 zemalja srednje i istočne Europe, izjavio je da je za središnju Europu ključna diversifikacija opskrbe plinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, rekao je da je strateški interes Mađarske da se taj terminal izgradi i da se joj ponudi plin po konkurentnoj cijeni. Dodao je da su odluka i planovi za terminal doneseni, no da nema napretka u implementaciji tog terminala.

Ujedno, kazao je da Hrvatska »još nije dala jasan odgovor« o tome, jer odluku o mađarskoj ponudi želi donijeti istodobno kad se ugovore količine plina za isporuku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaganje u taj terminal Szijjarto je ocijenio strateškim pitanjem, no ustvrdio je i da »zasigurno nećemo kupovati plin po višoj cijeni od sadašnje«. Naveo je i da će se pregovori nastaviti.

Ćorić je u ponedjeljak potvrdio da je primio pismo namjere Mađarske za kupnju 25 posto udjela u LNG-u Hrvatska, kazavši kako smatra da bi interes za ulazak u vlasničku strukturu trebao pratiti i interes za zakup kapaciteta LNG terminala na Krku, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo