Kad će više biti jasne? / Povratku u školu raduju se učenici i učitelji, no roditelji su i dalje zbunjeni: 'Baš je sve nejasno'

Prebacivanje odgovornosti i to što informacije prekasno dolaze do škola veliki je problem

24.5.2020.
8:00
VOYO logo

Od ponedjeljka očekuje se povratak učenika nižih razreda u škole. Bit će to treća prilagodba za osnovnoškolce u ovoj školskoj godini. 

Moraju, a i ne moraju, takva im je poruka poslana pa je kod ravnatelja, učitelja i roditelja došlo do oprečnih zaključaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, većina bi se trebala vratiti pa se vikend prije koristi za pripreme. Mnogi učitelji i učenici ponovnom susretu u učionici se raduju.

Nakon deset tjedana škole na daljinu Josip, učenik 4. razreda, vraća se u svoju stvarnu učionicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedva se čekam vratiti i vidjeti svoje prijateljice i prijatelje i spreman sam za nastavu i baš jedva čekam. Svi su se navikli na ovu nastava na daljinu i sad kad se vratimo sve će drugačije biti", rekao je Josip Acinger, učenik 4. razreda OŠ Pavleka Miškine u Zagrebu.

Tako ni učiteljicu više neće gledati samo na ekranu, a moći će zaboraviti i na virtualne lekcije i zadaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovnom susretu uživo raduje se i učiteljica. Protekla dva tjedna u razredu je bila sa samo troje učenika, ostali su nastavu pratili preko videopoziva. Od ponedjeljka u učionici očekuje njih dvadesetero. 

"Veselim se i drago mi je jer ipak smo 4. razred i sad ćemo se uživo rastati. Što ću uspjeti s njima odraditi to što ih čeka u 5. razredu i što ćemo staviti točku na i na ove prve četiri godine školovanja", poručila je Nikolina , učiteljica u OŠ Pavleka Miškine u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ponedjeljka za učitelje, učenike i roditelje vrijede nova pravila. Mjerenje temperature prije polaska u školu i vođenje evidencije u bilježnici koju pregledava učitelj. Razmak od jednog i pol metra u učionici, bez školskog zvona i odmora. Nejasne informacije i upute, kaže majka jednog četvrtaša, zbunjuju. 

"Do sada si mogao birati, poslije ne možeš, moraš opravdati izostanak, baš je sve nejasno. Danas je nula oboljelih pa je lakše, ali ipak djeca su na okupu, druže se, teško je, kako im objasniti da ne zagrle prijatelja kojeg nije vidio dva mjeseca i učiteljicu", izjavila je Patricija Špiljak Acinger, Josipova majka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebacivanje odgovornosti i to što informacije prekasno dolaze do škola veliki je problem kaže učiteljica Matovina Hajduk.

"Čeka nas da ponovno pokažemo da učitelji rade kvalitetno, da su to ljudi koji imaju odgovornost i osjećaj za djecu koji poznaju svoj sustav i koji će ponovno dati sve od sebe da se djeca u svemu ovome osjećaju dobro", rekla je Matovina Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ponedjeljak i ponovni povratak u škole ovoga puta biti će po svemu drugačiji. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo