zarazio se biciklizmom / Pozitivan utjecaj na zdravlje: Nenad i njegova ekipa biciklista osnažuju osobe oboljele od dijabetesa!

Nenad je jedan od 255 tisuća osoba koje u Hrvatskoj boluju od dijabetesa. No, Nenad je osvojio Iron man - triatlonsku disciplinu koja je zahtjevna i za najzdravije

25.4.2016.
22:35
VOYO logo

Nenad Šimunko ima 32 godine i dijabetes. No kaže jednu bolest je zamjenio drugom. Boljom. Zarazio se biciklizmom.

"Bolujem od dijabetesa od svoje šeste godine. Tjelesna aktivnost je vrlo važna i kad sam se počeo baviti triatlonom, vidio sam koliko mi sport pomaže u regulaciji dijabetesa, tako da nisam stao na samom triatlonu nego sam za dvije godine završio dvostruki Ironman. To je triatlonska disciplina gdje se pliva 3,8 km, zatim se biciklira 180 i nakon toga se trči maraton u dužini 42", objasnio je Nenad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kilometara, da! No, to je Nenadu pravi izazov. Član globalne sportske ekipe biciklista, triatlonaca i trkača oboljelih od dijabetesa. Njihova misija je educirati i osnažiti osobe oboljele od dijabetesa. Proteklog tjedna sudjelovali su na Tour de Croatia. Njihova preciznost i sprema su vrhunski iako se radi tek o hobiju.

Kad je oko vas sto biciklista, jedna mala sitnica moze uzrokovati pad, a nekima se to dogodi iz čista mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert i njegov prijatelj Nenad dijele posebnu strast prema starim biciklima. Robert ih popravlja, a Nenad skuplja.

Nenadov vozni park posramio bi i ozbiljne kolekcionare. Bicikli mu pomažu da lakše podnosi dijabetes, oni su njegova prava bolest, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene dosežu i 7 tisuća. Što je bicikl lakši, pa i stariji, to skuplji. Na natjecanjima najbolje prolaze oni koji teže manje od 7 kilograma. Ipak, ono neprocjenjivo, kaže Nenad, jest pozitivan utjecaj na njegovo zdravlje. To se, naravno, ne može kupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo