Odlična prilika / Ministarstvo turizma raspisalo natječaj za stipendije učenicima i studentima - Evo kako se prijaviti!

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Programom stipendija također se želi kvalitetnije povezati obrazovne institucije i gospodarske tvrtke u turizmu

29.9.2019.
14:20
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo turizma raspisalo je javni poziv za program „Stipendije“ u 2019. za motiviranje učenika i studenata za ugostiteljsko-turistička zanimanja, podizanje standarda obrazovanja i kvalitete kadrova, a time i cijelog turističkog sektora, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva.

Programom stipendija želi se kvalitetnije povezati obrazovne institucije i gospodarske tvrtke u turizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnim pozivom Ministarstvo turizma će u školskoj godini 2019./2020. sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma.

Zbog važnosti kvalitetnih i stručnih kadrova u turizmu Ministarstvo stipendije dodjeljuje od 2008. Do sada je sufinancirano više od 1750 stipendista za koje je isplaćeno 12,8 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su stipendije koje Ministarstvo provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama tako da svaki dionik sudjeluje s 50 posto u postupku stipendiranja. Na temelju navedenog programa Ministarstvo turizma odobrava najviše 1200 kuna mjesečne stipendije.

Odmah nakon završetka redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom ugovor o radu na određeno vrijeme ili ugovor o radu pripravnika. Stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira na to koliko je trajalo stipendiranje).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raditi u turizmu otvara bezbroj mogućnosti i prilika, no zahtijeva puno truda, fleksibilnosti i predanosti. Pritom je posjedovanje  suvremenih znanja i praktičnih vještina osnovni element za kvalitetnu turističku uslugu i unapređenje konkurentnosti hrvatskog turizma", istaknuo je ministar Gari Cappelli tijekom objave javnog poziva za program „Stipendije“ u 2019. godini. Stoga Ministarstvo turizma, dodao je, poduzima sve mjere kako bi hrvatski turizam i dalje zadržao kvalitetu u tom segmentu, a jedna od njih je i Program Stipendija.

Detalji javnog poziva mogu se vidjeti OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo