ZGRADA U BRUXELLESU / Predsjednica traži istragu oko kupnje zgrade u mandatu Vesne Pusić koju su porezni obveznici platili oko 2800 eura za kvadrat

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zgrada je tri godine nakon plaćanja stajala prazna i za nju je plaćan skup najam u glavnom gradu Belgije

9.3.2017.
21:48
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je od DORH-a da istraži kupnju zgrade za naše diplomate u Bruxellesu u mandatu Vesne Pusić, piše 24 sata. Vlada je, prema obrazloženju bivše ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, odobrila 87 milijuna kuna za kupnju zgrade u Bruxellesu. 

Prošle godine 24 sata je doznao kako je zgrada tri godine nakon plaćanja stajala prazna, a predstavništvo Hrvatske pri EU te veleposlanstvo Hrvatske u Belgiji, plaćali su skup najam u glavnom gradu Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgradu površine veće od 4000 kvadrata i parkiralištima, nedaleko od centra Bruxellesa, hrvatski porezni obveznici platili su oko 2800 eura za svaki kvadrat. Plan za useljenje u nju trebao se realizirati prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju u srpnju 2013. godine, a nakon toga je rečeno kako će se selidba dogoditi iduće godine.

Prema službenom priopćenju, ovakvo veliko razvlačenje i razbacivanje s novcima se dogodilo zbog sporosti belgijske i hrvatske birokracije te zahtjeva za sigurnost zgrade u kojoj će biti hrvatski diplomatski predstavnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova, preuzeo ministarstvo, bio je iznenađen što još plaćamo najam od 16.000 eura mjesečno iako imamo zgradu. Osim zgrade u Bruxellesu, upitnici stoje i iznad zgrade hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu, odnosno njezinog opremanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo