PLENKOVIĆ STAO U OBRANU / Predsjednica u Kninu ostavila prejak dojam: 'Najgore mi je kad se moram sramiti zbog nekoga drugog'

Bivši predsjednik Ivo Josipović otišao je tako daleko i rekao da je Grabar-Kitarović konzumirala alkohol

7.8.2019.
20:48
VOYO logo

Ponašanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na kninskoj tvrđavi uoči Dana pobjede i dalje je tema rasprava dijela javnosti. Jedini koji ju je otvoreno kritizirao govoreći da predsjednica možda ima problema jest bivši predsjednik Ivo Josipović. Oštro mu je odgovorio premijer Andrej Plenković.

Neslužbena kampanja za predsjedničke izbore sve je žešća, a kandidata je svakim danom sve više. Danas se predstavio još jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je to izgledalo vrlo neukusno, s ponašanjem koje je izazivalo određene asocijacije vezane za moguću konzumaciju alkohola. Ako predsjednica ima problem, onda se treba rješavati, uostalom mnogi ljudi imaju različite probleme, onda može i predsjednica", kazao je bivši predsjednik Josipović.

Premijer Plenković te je riječi nazvao teškima, što je Josipović odmah komentirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, moje riječi su bile teške, to je teška izjava, nije ih ni premijer opovrgnuo, mislim da je dojam opći."

"Nije bilo lako sve to gledati", kaže i Anka Mrak-Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo mi je neugodno, spustila sam pogled. Najgore mi je kad se moram sramiti zbog nekoga drugog, htjela sam promijeniti program. Bilo mi je čak neugodnije nego kad je u Moskvi ljubila sve koji su prošli pokraj nje."

Nakon predsjedničine neizravne kandidature u Kninu, čeka se i formalna. No, broj protukandidata sve joj je veći. Utrci se pridružio i 34-godišnji Dejan Kovač, profesor s američkog sveučilišta Princeton, kao nezavisni kandidat, kojeg podupire i HSLS. Kao prvi potez otkrit će financije Pantovčaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj kandidata već je uvelike nadmašio prošlogodišnje izbore, kada su na kraju ostala četiri kandidata.

"Sve je to u redu, bilo je i prije puno kandidata, ali na kraju se izabere jedna", naglašava Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanja je već počela, do izbora je ostalo još pet mjeseci...

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo