Zaklada Fulbright / Predsjednici nagrada za životno djelo: 'Utjelovljuje izvrsnost liderstva u vrijeme obilježeno krizama'

Image
Foto: Luiz Rampelotto/DPA/PIXSELL

Predsjednica Grabar-Kitarović nagradu će primiti u službenoj ceremoniji 26. listopada 2019. u Arlingtonu

30.8.2019.
12:37
Luiz Rampelotto/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Američka zaklada Fulbright nagradu za životno djelo za 2019. godinu dodijelit će svojoj bivšoj stipendistici, predsjednici Republike Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović, priopćili su u petak iz zaklade.

"Dodjelom ove nagrade, Zaklada Fulbright želi odati počast predsjednici Grabar-Kitarović za njene iznimne doprinose u ulozi vođe, diplomatkinje i dužnosnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Grabar-Kitarović utjelovljuje izvrsnost liderstva u vrijeme obilježeno globalnim krizama i izazovima te se pridružuje uglednom društvu ranijih dobitnika ove nagrade, poput Johna Hopea Franklina, Renee Fleming, Philipa Glassa, Davida Bradleya, Rite Hauser, Thomasa Pickeringa, Ruth Simmons, Johna Lithgowa i Rite Dove", navode

Predsjednica Grabar-Kitarović nagradu će primiti u službenoj ceremoniji 26. listopada 2019. u Arlingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska predsjednica bile je Fulbrightova stipendistica od 2002. do 2003. godine, na postdiplomskom programu za međunarodne odnose i sigurnosnu politiku na George Washington Universityju u Washington D.C., USA.

Fulbright nagrada za životno djelo dodjeljuje se od 2000. godine, bivšim stipendistima zaklade Fulbright čije karijere "pružaju nadahnuće, služe kao uzor, i ilustriraju moć, utjecaj, i vrijednosti" Fulbright programa razmjene studenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike