OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG PRIZNANJA / Predsjednik Europskog vijeća: 'Uloga Hrvatske je ključna za stabilnost u regiji'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk posjetio je danas Zagreb i održao sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem s kojim je razgovarao o mnogim temama

16.1.2017.
11:15
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk danas je posjetio Zagreb povodom 25. obljetnice Međunarodnog priznavanja Republike Hrvatske, te je nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem održao kratku konferenciju za medije.

"Drago mi je da je Donald Tusk, predsjednik Europskog vijeća i veliki prijatelj Hrvatske danas s nama ovdje. Prije 25 godina priznalo nas je 12 zemalja, a među njima i njegova Poljska. To je velika gesta kojom se odaje poštovanje Hrvatskoj", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je rekao kako je s Tuskom raspravljao o mnogim ključnim europskim temama, poput priprema za pristupanje Hrvatske Schengenu i eurozoni, izradi reforma, trenutnoj situaciji u Europskoj uniji, te o odnosu Hrvatske sa susjednim državama.

Tusk je rekao kako je njegova dužnost da danas bude u Zagrebu zbog uloge Hrvatske u regiji i Europi koja, kako je rekao, prolazi kroz teška vremena. "U ova teška vremena, Europa traži zajedničku odgovornost i danas je Hrvatska za mene najbolji partner kojeg možemo zamisliti.Vaša uloga je ključna za stabilnost u regiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ste jedna vrsta garancije da o budućnosti ove regije možemo govoriti s više optimizma nego prije. Hrvatska je puno toga postigla u posljednjih 25 godina", rekao je Tusk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo