PRVI SREDNJOŠKOLSKI PROSVJED / Prekipjelo i sredjoškolcima: prosvjeduju protiv korupcije i nepotizma u školstvu

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Učenici Poštanske i telekomunikacijske škole u Zagrebu organiziraju 21.12. na adresi Kennedyev trg 9 prosvjed protiv korupcije i nepotizma u školstvu.

20.12.2016.
18:02
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Učenici Poštanske i telekomunikacijske škole u Zagrebu organiziraju prosvjed kako bi javnost upozorili na korupciju i nepotizam u školstvu, te na mnoštvo problema u njihovoj školi i cijelom sustavom, piše srednja.hr.

Prosvjed, koji će se održati 21. prosinca, organiziraju učenici 3.a1 razreda, a oni također pozivaju studente i ostale kolege srednjoškolce da im se pridruže ispred škole u 12:15 na adresi Kennedyev trg 9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo vas na prosvjed u organizaciji učenika Poštanske i telekomunikacijske škole protiv korupcije, nepotizma i nerada u školstvu koji će se održati 21.12 u 12.15 ispred Poštanske i telekomunikacijske škole. 

Molimo kolege iz drugih škola i studente da svojim dolaskom daju podršku ovom prosvjedu. Također molimo roditelje i sve one kojima je stalo do obrazovanja njihove djece da podrže prvi prosvjed učenika srednjih škola u novijoj povijesti", navodi se u njihovom Facebook eventu pod nazivom 'Prosvjed protiv korupcije i nepotizma u školstvu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od organizatora prosvjeda rekao je za srednju.hr kako je razlog prosvjeda sve veća korupcija u školstvu, kao i zapošljavanje nekvalificiranih profesora preko veze što rezultira "lošim ocjenama učenika koji na ispitu ne znaju ništa, te namještenim i netransparentnim natječajima koji se provode u školama diljem Zagreba preko kojih u škole dolaze profesori koji ne žele i ne znaju obavljati svoj posao".

Povod za organiziranje prosvjeda bio je i natječaj u njihovoj školi za koji učenici smatraju da nije bio valjan, s obzirom da su njihove profesorice Tjelesne i zdravstvene kulture otpuštene jer navodno nisu kvalificirane za radno mjesto, na kojem su zaposleni drugi profesori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo uvid u taj novi i onaj prošli natječaj te po kojim kriterijima se u školi drže nekvalificirani profesor i dok se oni sposobni i kvalificirani otpuštaju. Posljednji zahtjev je revizija rada i kvalifikacija svih ostalih profesora u našoj školi", rekao je jedan od organiztora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo