Barišić i dalje važna politička tema / 'Premijer gubi kompas' - Vrdoljak sasuo kritke na Vladin prijedlog da Sabor ne izglasa nepovjerenje Barišiću

Image

Vladajuće poziva da učitelje, profesore i znanstvenike koji rade s djecom pitaju kakav osjećaj imaju 'kad je njihov ministar plagijator'

26.1.2017.
13:33
VOYO logo

"Skandalozno je da si premijer dozvoljava da na ovakav način gubi vjerodostojnost i autoritet. Nazivati 'honeymoon temom' jedan skandal u kojem je ministar znanosti i obrazovanja plagijator je u potpunosti gubitak kompasa od strane premijera", poručio je Vrdoljak, a njegovu izjavu u priopćenju prenose iz HNS-a.

Vladajuće poziva da učitelje, profesore i znanstvenike koji rade s djecom pitaju kakav osjećaj imaju "kad je njihov ministar plagijator".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakav autoritet oni imaju prema našim učenicima ako je to 'honeymoon tema'? Niti jedna tema koja se tiče i odnosi na obrazovanje nije 'honeymoon tema' - to je strateška tema Republike Hrvatske", zaključuje honeymoon .

Vlada je s današnje sjednice Saboru predložila zaključak kojim odbija odlučiti o iskazivanju nepovjerenja ministru Barišiću, što je zatražilo 45 oporbenih saborskih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljito smo proučili i u opsežnom očitovanju iznosimo argumente i činjenice kojima se u cijelosti, prema našem mišljenju, odbacuju svi prijedlozi koji su neosnovani i neutemeljeni", istaknuo je premijer Andrej Plenković. Dodao je da će o tome biti provedena i saborska rasprava, u kojoj će detaljno i dodatno obrazložiti iznesene argumente.

U prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja ministru Barišiću uz ostalo se navodi da je Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju donio mišljenje kojim je jednoglasno utvrdio da je ministar prekršio Etički kodeks u članku "Does Globalization Threaten Democracy" objavljenom u časopisu Synthesis philosophica iz 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vladi, pak, ističu da se u oporbenom prijedlogu zanemaruju činjenice da je prijava za kršenje Etičkoga kodeksa protiv Barišića podnesena još u veljači 2011. godine, te da su je rješavala nadležna etička tijela koja su odbacila prijavu kao neosnovanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo